Sháním IO T2117 nebo U217B - triakový regulátor

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kentan

Sháním IO T2117 nebo U217B - triakový regulátor

#1 Příspěvek od kentan »

Dobrý den, sháním výše uvedený regulátor, neměl by někdo doma jeden navíc?
lucie

#2 Příspěvek od lucie »

Tady ho můžeš bez problému koupit i poštou nechat zaslat. http://www.ame.cz/U217B-T2117-_d146203_10699.aspx
kentan

#3 Příspěvek od kentan »

Tam jsem ho už koupil, ale nefungoval, tak ho budu posílat zpět.
lucie

#4 Příspěvek od lucie »

A nebude závada ještě někde jinde?
kentan

#5 Příspěvek od kentan »

To nebude, byl zapojen přesně podle datasheetu. Pro regulaci 0-100% potenciometrem. Zapojení jsem kontroloval.
sinclair

#6 Příspěvek od sinclair »

Tak hodně štěstí.
MetalGod

#7 Příspěvek od MetalGod »

Brouček za pětikilo a… nefunguje?! 8O
Jak se to projevuje? Měřils?
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
kentan

#8 Příspěvek od kentan »

Měřil měřil, všechno bylo v cajku, napájení 10V přez odpor 18K 5w a diodu z 230V. Regulace přes potenciometr chodila. Triac podle datasheetu TIC236. Projevovalo se to tak, že triac sepnul náhodně kolem 0,75V na pinu 4. Cokoliv -0,05 nebo +0,05V , vyplo. Jako kdyby neběžel ramp generátor, nebo nějak mizerně. Synchonizace na pin 8 přez 220K fungovala. Měl jsem úplně to nejjednodušší zapojení. Součástky podle datasheetu, zapojení a součástky snad 10X proměřené.

Trochu mě to štve, obědnal bych druhej, kdybych měl jistotu, že bude fungovat a nebude (třeba) vadná série. Proto bych radši od někoho třeba použitej s jistotou funkčnosti.
mi-ro

#9 Příspěvek od mi-ro »

A co si slibuješ od toho, že pošleš pájenej, vadnej integráč na reklamaci?
..to bude jen ňákej odpůrek
kentan

#10 Příspěvek od kentan »

Volal jsem tam a říkali ať ho pošlu, ale popravdě moc si toho neslibuju. Proto radši předem shánim jinej.
sinclair

#11 Příspěvek od sinclair »

Možná jsem měl jenom štěstí, ale když jsem na utsource koupil za tu nejvyšší cenu dávno nevyráběnou součástku, tak vždycky fungovala. Včetně poměrně sofistikovaných IO. Součástky jsou tam zpravidla v několika cenových hladinách. Nějak podvědomě jsem vždycky koupil tu nejdražší verzi, u které byly množstevní slevy buď vyloučený úplně, nebo až na velkých počtech a cena neklesala radikálně.
A zatím jsem byl vždycky spokojený. U několika typů bych skoro dal ruku do ohně za to, že šlo o NOS originály. Některý věci u polovodičových součástek se tak úplně ve 21. století napodobit nedají.
kentan

#12 Příspěvek od kentan »

To jsem si myslel taky, že když je za tuhle cenu bude chodit. Bohužel mam smůlu.
weed_smoker

#13 Příspěvek od weed_smoker »

Nedával bych MOS obvod do části spojený vodivě se sítí,ikdyž je na to určenej.V síti jsou jehly od kde čeho a odpor se zenerkou je nemusí všecky vykrýt.Kolikrát to může bejt ovaristorovaný na maximum,ale životnost obvodů není valná ani pak,obvykle z řádu hodiny(před) až měsíce(po).Měl jsem postavený to SSR z AR 1988 s MHB4011,wk16412 a KT206+4x5408.Ty 4011 odcházely často,nový kolikrát rychlejc než starý.Za oddělovákem a s pořádnou stabilizací Ucc už bych se MOS obvod použít nebál.Obvody TCA780/785 jsou odolnější,navíc jsou navržený v DS včetně koncáku pro GDT trafo a můžou tak bejt na potenciálu ovládací části,oddělený od potenciálu fáze.I obvod MAA436 je docela odolnej,má jen trochu složitější zapojení.Dobrej je UAA145(Siemens)BAA145(rumun/bulhar),pokud seženeš.Vypadá jako zes 5W MBA810 a má sílu i k ovládání těch supertyristorů s lanem a 36 - 41 matkou.
Ten U217B,když už,nejdřív zkus v podobnym obvodu,ale s napájením 24V AC a podle toho upravit hodnoty.Pokud se tady nebude čip chytat a použiješ sokl,šance k uznání reklamace o něco vzroste(obvod nebude oletovanej a neměl by ani bejt zespoda "špinavej od tepla" (prouděním zkondenzovanej a napařenej bordel na součástce a okolo ní).O SLB0587 platí totéž,při hoření triaku v obvodu na 230V hoří i obvod,nemá-li GDT s pojistkou v sekundáru(out_G).
BTW.S používáním PICů,NITRONů,ARMů a ATMELů v 230V aplikacích bez oddělení zkušenosti nemám.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“