Hudební skříň Philips
Moderátor: Moderátoři
Hudební skříň Philips
Možná právě kvůli modernímu vzhledu ze skříně udělal otec v sedmdesátých letech bar a rádio skončilo na půdě, kde jsme si z něj, jako děti, udělali terč pro vzduchovkové střelby. Byly tam elektronky různých barev, které se při zásahu s dutou ránou krásně rozprskly. No, nakopal bych si pr... ještě dneska.
Zajímá mě, co to bylo za skříň a jestli se dají "vnitřnosti" někde ještě splašit.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Udělal jsem aspoň model, snad dostačující...
Za dvířky je reproduktor a ten ovládací prvek, horní víko je odklopné, pod ním gramofon a výklopná stupnice rádia.
Zhruba bych řekl, že rádio mohlo odpovídat Philipsu 750A, ale přizpůsobené větší velikosti skříně, s výklopnou stupnicí posunutou do leva vedle gramofonu.
Chassis tam bylo HC 13-50, tak by mě zajímalo, jestli bylo původní, nebo šlo o nějaké pozdější "vylepšení".
- Přílohy
-
Philips1.jpg- (109.22 KiB) Staženo 194 x
podívej se dovnitř skřínky, jestli tam nezůstal někde výrobní štítek . . .
nevybavuje se mi žádný typ rádia podle toho tvého obrázku . . .
máš to sice namalovaný pěkně, ale je to úplně k ničemu . . .
. . . a určitě to byl Philips ?
Nemohl to být třeba Telefunken ???
Dokonce jsem stejnou skříň, komplet i s rádiem, viděl před lety na eBay, jenže jsem si nezapamatoval typ.
Edit: Nejspíš mi to připomíná Philips 890A upravený do skříně. Byly tam ty rovnoběžné lišty s ovládací pákou uprostřed.
Pokusil jsem se podle vzpomínek celé rodiny rekonstruovat vzhled přístroje:
- Přílohy
-
Philips2.jpg- (92.88 KiB) Staženo 227 x
Docela jistě to byla zakázková práce firmy, mělo to celý přesně tak kulatý rohy i udělaný v tom designu, jako má Penta Luxus.
Nikdo to bohužel nechtěl ani zadarmo, ani precizně zprovozněný..
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
jade píše:Chassis tam bylo HC 13-50, tak by mě zajímalo, jestli bylo původní, nebo šlo o nějaké pozdější "vylepšení".
hele neupsal ses ?
chassis H13 by tam klidně mohlo být
chassis HC13 je úplně něco jiného . . .
Nakonec jsem byl na půdě šásko vyhrabat...
Sinclaire, zajímalo by mě, když by byla třeba skříň zakázková, tak kdo tam to rádio montoval? To snad musel dělat na zakázku přímo výrobce rádia, ne? Ten truhlář asi určitě ne.
Možná existovaly nějaké katalogy, podle kterých se daly objednat zakázkové skříně, takže by pak nemuselo jít o ojedinělý exemplář, nicméně zřídka se vyskytující.
- Přílohy
-
P1170267.JPG- (105.74 KiB) Staženo 175 x
-
P1170268.JPG- (149.73 KiB) Staženo 170 x