Měřič vnitřního odporu akumulátorů *vyřešeno*
Moderátor: Moderátoři
Měřič vnitřního odporu akumulátorů *vyřešeno*
Mám hledat chybu u mě nebo je v tom něco jiného, co nevidím?
A kutilmile - nelituju tě
hafca píše:Všechny tři jsou z jednoho hnízda, mají na sobě napsáno RAY.
To by měl bejt Raytheon a pokud je origo měl by fungovat ten by snad měl bejt i pro armádní použití
http://www.bitsavers.org/components/ray ... Linear.pdf
Ale dnes ho už asi nevyrábí!
A pak se člověj diví, že jim ty A10 zas tak moc nepadaj.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Já totiž mám nebo měl jsem v rukách švába XX324 minimálně od 4 nebo 5 výrobců - dokonce mám rumunský (? nebo bulharský ?) β324. A na tuhle křivárnu u některejch "trofejních" kusů (= vypájenejch z nějakejch dalších zařízení, je jich všude dost, protože 324 se jako univerzální 4-násobnej OZ používá daleko víc než TL084 a jeho ekvivalenty - přestože jsou vývodově kompatibilní) jsem narazil právě při práci s nesymetrickým napájením, pro kterej by právě "rodina" 158/358/124/324 vzniklá u Linear Technology měla bejt primárně určená.dj_rizek píše:Z praxe musím souhlasit s Ekkarem, LM124-324 rejžák mívá někdy problémy s provozem při nesymetrickým napájení.Natrápilo mě to dost u desek vyráběných službou EMS kdy si tam místo origo drahýho v keramice namotovali rejžáka kterej v obvodu nešel a ano problém měl při nesymetrickým napájení se vstupem.
Mr. Belza má ten T-článek zapojený obráceně a s ním to kmitá.
http://www.belza.cz/measure/nfgen.htm
Řízku, ta výdrž - ukázkovej případ jsou teslácký KD3055.
Vybodli se na původní, starou, jakousi půlmesa technologii a udělali to stejnou dual-epi, jako všecky ostatní "pomalý" kádéčka.
A protože KD3055 má např. proti RCA tímpádem skoro 2x tak velkej čip, tak ty teslácký, bílý, galvanicky pocínovaný varianty dřív úplně vysokou teplotou zhnědly, vypálily všecko okolo sebe, ale neodešly.
Americká RCA by byla už dávno v řiti.
Kromě toho mezi KD3055 najdeš v pohodě každý druhý kus s Uceo okolo 120V, což se u originálních kusů RCA i toho samýho trandu od jiných firem daří naměřit občas jen jako Ucer, se zapojeným Rbe aspoň 50 ohmů, ale spíš míň.
A tak by se dalo diskutovat i o neskutečný výdrži tesláckých KD3773, který konkrétně v AZK221 vydrží dodávat 220W/4ohm do komplexní zátěže i při teplotě pasivních chladičů, že se o ně popálíš.
Nevím, který jiný provedení 3773 by tohle vydrželo.
No a samozřejmě - abych nezapomněl! I takový 10W plívy, jako jsou starý KU601/602 prej podle některejch fachmanů snášej statickou ztrátu až 60W, anebo jinak, snesou trvale 30V/2A! To je vole třída!
Sice úplně ty samý typy KUček nepřežijou ani tři minuty reálnýho provozu, s přirozeným signálem a v kvazizesilovači 25W/4ohm, ale těch statickejch 60W údajně vydrží!