pracie programy podrobne

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
samec

pracie programy podrobne

#1 Příspěvek od samec »

To, že program na bavlnu je na bavlnu a program na umelinu je na umelinu, alebo to, že 60°C je na 60°C a 40°C je na 40°C mi vysvetľovať nemusíte. Ja som elektrotechnický inžinier. Ale je niekde na internete podrobne rozpísané, čo ktorý štandardný prací program štandardne robí? Časy jednotlivých časti programu, časový priebeh ohrevu, koľko točí, koľko netočí, kedy a koľko vody napúšťa, kedy vypúšťa, ...?
weed_smoker

#2 Příspěvek od weed_smoker »

Copak,shořel panelovej MCU a vyměnils ho?Možná bude snazší se nejdřív kouknout na internet,jestli by podle typu(pračka,deska,MCU,EPROM) nepasoval nějakej FW,kterej se dá najít.Co jsem viděl,tak v tom byly obvykle japonský MCU řady upDxxxx-xx v SMD pouzdr(fT=4-16MHz) a EPROMka(pokud tam byla),tak 24Cxx nebo občas 93Cxx.
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

Che, leda v servisných manuáloch :D dĺžku programov obsahuje bežný user manual.
samec

#4 Příspěvek od samec »

Nič nezhorelo. Keby zhorelo, tak by som písal do sekcie "Bílá technika" alebo "Opravy a restaurování starých elektropřístrojů"
Len ma zaujíma, napríklad, aký je rozdiel medzi pracím progrmom na bavlnu 40°C a pracím programom na umelinu 40°C. Keby tie programy neboli tak dĺhe, tak si to odsledujem so stopkami v ruke. No ale už kto by to robil?
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Však hodně praček je na ETa a tam to máš v servisáku namalováno . Jak je to u nejnovějších s µPC jsem zatím nepotřeboval pátrat a asi by to bylo k ničemu . problém je zde jiný . Pokud nemá µPC signály od všech čidel , zablokuje praní . A celá znalost programu ti je k ničemu , stejně nebudeš schopen nasimulovat jejich signál pro OK stav . Tímto se JIM podařilo posunout toto zboží jedině k výměně .
keemo

#6 Příspěvek od keemo »

podrobnosti aj tak nezistis lebo niesu sucastou servisnej dokumentacie. dlzka programov byva uvedena v tabulke v manuali pokial nieje vyrobca hnup. rozdiel medzi bavlnou a syntetikou je okrem dlzky celeho cyklu-2:30 cca vs 1:30- v samotnej dlzke reverzu bubnom, nizsich otackach a dlzke odstredenia, mnozstve napustanej vody.... vsetko je riadene elektronikou takze aj tak nezistis presne hodnoty napustanej vody, spotrebovanej energie. vsetko zavisi od naplne. dovod je prosty. synteticke materialy niesu tak narocne na udrzbu
petrfilipi

#7 Příspěvek od petrfilipi »

Pokud sjem to nepřehlédl, tak jsi nenapsal konkrétní typ. Takže třeba Tatramatky to mají rozkresleno zde:
https://elektrotanya.com/tatramat_t246_ ... nload.html

Petr
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

spravne. lenze takuto podrobnu dokumentaciu mali naposledy prave tie tatramatky :D
Zmije

#9 Příspěvek od Zmije »

Tohle bude tak trochu know-how těch firem co vyrábějí pračky. Se svým vzděláním můžeš všechny akční členy a senzory připojit k logeru a zaznamenat si to.
Pro začátek můžeš prostudovat třeba
https://circuitmaker.com/blog/about-open-source-washing-machines
Hejnicek

#10 Příspěvek od Hejnicek »

Mel jsem pracku ROMO ZEROWATT a k te jsem si poshanel servisni manual od znameho servisaka.
Pamatoval jsem si, ze tam byly programy rozepsane.
Nasel jsem to ted na Elektro Tane.
Tohle je nekaly mix s taljanstinou.
Ten muj byl myslim cesky, ale asi jsem ho vyhpodil i s prackou.
Přílohy
Romo s.jpg
(298.65 KiB) Staženo 197 x
SMITH

#11 Příspěvek od SMITH »

Podobne to mali rozkreslené aj Whirlpoolky napr...

https://elektrotanya.com/whirlpool_awg6 ... nload.html
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“