Detekční rám Sensormatic- vypálené souč. v ext.ant (přesun)
Moderátor: Moderátoři
Detekční rám Sensormatic- vypálené souč. v ext.ant (přesun)
Vlastní rám s interními anténami je funkční, ale tím, že chybějí externí antény, je detekce dost nespolehlivá.
V obou anténách je spálený odpor na pozici R1, vypálené cesty k feritové anténě a vyhořelý plošňák pod rezistorem.
Nerž se pustím do pátrání, tak se zeptám, zda někdo neví, proč ty antény mohly takhle vyhořet? Je možné, že do nich jde tak velký proud, že by dokázal upálit 0,5W odpor a cesty na DPS?
A nevíte někdo, jakou hodnotu by odpor měl mít?
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Budící obvody v hlavní části vypadají netknutě. Ale viděl jsem jen fotky, je to tak velká kráva, že by se mi to nevešlo na stůl, tak mi to ani nevozil...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Svorkovnice J2 slouží pouze k připojení další antény, ale taky měla upálené cesty.
Co tam muselo téct, že to tak zhořelo?
Na té fotce to mate.
Možná se na tyto místa také nachytaly saze, které vznikly při hoření odporů a DPS, v krytech je jich docela dost.
Ale každý ten flíček koresponduje s vrypem ve šlicu šroubku.
Nebo následek setkání s blbcem, co jim dal čuchnout třeba ke 230V.
Občas na nějakém HM takhle grázl-bezpečák připravil komplicům průchod, který nepípal...
Ty šroubky zkusím nafotit doma, ale už jsem do nich rýpal, abych potvrdil- vyloučil tu hypotézu o úmyslném přivedení napětí na šroubky. Podle mě to tak nebylo, v těch místech, které vypadají jako vypálené krátery, opravdu byly místa, kde byla odloupnutá povrchovka, mechanicky. Vrypy měly ostré hrany, ne jak kráter od jiskření.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]