Kvalita z eBay a AliExpressu
Moderátor: Moderátoři
Kvalita z eBay a AliExpressu
Len za tento rok:
Opticke valce (dalsie): namiesto novych zle repasovane, nepouzitelne
Opticke valce: namiesto novych zle repasovane, nepouzitelne
Zapekacie folie HP/Canon: 2 kusy z 3 maju poskodeny povrch
Pritlacny valec HP/Canon: nepodarena nepouzitelna kopia
IO YX8018: 9 kusov z 10 vadnych
IO CP012A (dalsie): falosne
IO CP012A: falosne
IO ECE5021: vadny
Dotykove sklo na HTC: ciastocne nefunkcne
IO CX20757-11Z: poslali uplne iny typ
potenciometre: uplne ine ako na fotke
Podezřelé levné paměťové karty - většinou mají jen zlomek kapacity. Bezproblémová reklamace po zaslání screenu z h2testw. Někdy se to povede, o něco dražší karty 64 GB jsou v pořádku.
SSD: KingDian 240 GB, KingSpec 480 GB (oba 1,5roku), KingSpec 1 TB (0,5 roku) - všechny vynikající, rychlé, mohu dporučit.
Polovodiče: Někdy fejky, jindy naprosto v pořádku. Nedávno mě dostaly TOP224Y, které byly přeznačené nějaké MOSFET, a půlka z těch MOSFET byla vadných. Polovodiče doporučuji hned zkontrolovat. Stalo se, že byly funkční, ale jaksi mimo tolerance (řídicí IO spínaného zdroje - napětí ON a OFF byla menší než v min. datasheetu).
Baterie: Udávaná kapacita je za celé balení
Hotová elektronika, jako např. nabíječky. Většinou funguje, ale často velmi nekvalitně vyrobeno. Destičky modulů, malé měniče, napájecí zdroje - většinou OK.
Nářadí: jak kdy, za ty ceny se v průměru vyplatí...
- pocitujlasku
Rozne hotove moduly: tam je to bez problemov, obcas sa vyskytne nieco slabsie zapajkovane, ale inak funkcne.
suciastky: tam kupujem ledky, pasy, bezne zenerky, odpory - to je tiez v norme, pripadne bezne tranzistory, ds18.. tiez funguju.
baterky radsej nekupujem, ale naposledy malicke do vrtulnika v pohode.
zdroje - to je klasicka cinska kvalita, chodit to chodi.
kable: kvalita sa odvija od ceny, ale usb, hdmi chodia.
par eurove prevodniky hdmi/vga, hdmi splitter to chodi.
https://www.aliexpress.com/item/Vbatty-IMR-14500-battery-880mah-12A-3-7V-li-ion-rechargeable-batteries-with-flat-top-Authentic/32817778223.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3da24c4dF24xj4
To ale neznamená, že stejný prodejce nemusí prodávat padělky.
Pravidlo je nevybírat kombinaci nejnižší cena + nejvyšší udaná kapacita (která často není ani technicky možná).
Co jsem si všiml je, že v poslední době mi při nákupech z Aliexpressu chodí zboží né z Číny, ale z Holandska.
Asi tam je nějaké velké překladiště, odkud posílají evropským zákazníkům.
Vždycky automaticky s kopií "rodného listu" daných sérií. Někdy jich přišlo mailem i deset.
Stejně tak např. u polovodičů ONS a STM. ONS chodilo z Belgie, asi je ten Benelux nějaký velký centrální skladiště
Budu muset měnit 24ks TE978 1.000uF/70V. Už mají chudáci nárok.
Vyrobený byly 1984, v provozu od 91 doteď. Několik z nich je okolo těsnicí gumy víčka "okvetlých". Netečou, ale guma je už asi v řiti.
Pátral jsem pod "electrolytic axial" a tak podobně, ale nicmoc teda...A všecko malý kapacity.