Oprava firmware routeru Glitel 3G811N
Moderátor: Moderátoři
Oprava firmware routeru Glitel 3G811N
Stiahneme firmware z http://www.glitel.sk/3G811N.html - rozbalenim 3G811N_softver.zip dostaneme subor 3G811N_SlovakTele_b392_a683. Ten premenujeme na Tigercel_uImage. Nastavime na PC IP adresu 10.10.10.3, spustime TFTP server a do jeho adresara vlozime subor Tigercel_uImage. Nasledne pripojime router k PC, zapneme a cakame. V logu TFTP servera by sme mali vidiet, ze router subor stahuje a po chvili by mal normalne nabootovat.
Myslel som, ze je poskodeny bootloader. Vybral som teda SPI flash W25Q64FV a zazalohoval. Bootloader je iny ako v dumpe, co som mal z ineho kusu - ale aj ina verzia, takze mohol byt OK. Kazdopadne som tam naflashoval ten dobry a nic sa nezmenilo.
Vyzera to teda na mrtvy procesor Ralink RT3352F. Zohrieva sa, ale odber routera je rovnaky ako ma dobry kus tesne po zapnuti. Krystal kmita.
Jeden kus, co mam ako testovaci, mi umrel aj ked bol odlozeny a nepouzivany. Po reflowe CPU a RAM ozil.
A este jedna chutovka - na inom kuse nefungoval port LAN 3. Asi uz z vyroby - jedno trafo JXD TF-208DG malo prerusene vinutie. Da sa zamenit za dostupnejsi typ MNC H2001DG.