3F indukčný motor s dvoma štítkami
Moderátor: Moderátoři
3F indukčný motor s dvoma štítkami
dostal sa mi do rúk motor s dvoma štítkami. Je bežné, aby mal motor na štítkoch rozdielne informácie ? V prípade previnutia motora sa starý štítok neodstraňuje ? V rozvodnej krabici bola priložená schéma pripojenia, na ktorej je cez usmerňovač napájaná brzda a ventilátor s 230V, tak predpokladám, že štítok s 400V je novší a motor je na 50 Hz s 1500 RPM.
Motor bude použitý na ventiláciu a riadený fr. meničom . Sú k týmto motorom nejaké doporučené nastavenia pre menič ? Ďakujem.
- palmalsport
Yarda1, asi to bude s tými štítkami ako píšeš, kvôli normám pre 60Hz a 50Hz. Motor sa vraj určite neprevíjal.
Palmalsport, termokontakt dám určite do FM, musím ešte vymyslieť externé riadenie otáčok. Brzdu dám asi cez 3TK2824 bezpečnostné relé a stykač.
Predpokladám, že je to asynchrónny servomotor. Dal by sa použiť aj ako generátor ?
Mám tu ešte jedného drobčeka, štítok je na motore len prelepený, divím sa že sa už nestratil. Ako som sa dotkol štítku, zostal mi v ruke.
Ten prvý motor sa bez napájania netočí kvôli brzde. Tento druhý sa síce točí voľne, ale menič má s ním problém, snaží sa ho roztočiť a po chvíli to vzdá. Nemal som manuál k meniču, tak neviem ako je nastavený rozbeh, ale testoval som menšie motory a tie sa správali bez problémov. Zapojený je do trojuholníka. Ujo gúgl mi ale nič k tomu motoru nenašiel. Iba tú prevodovku SK... zo štítku.
Motor s magnety pohaněný měničem se musí provozovat se snímačem otáček, a to kvůli tomu aby měnič přesně věděl jak má natočený rotor vůči statoru a tudíž byl pořád ve „fázi“. Pokut si cvakne mimo „fázi“ tak vylítne na nadproud.