Použití spreje na dezinfekci klimatizace

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Použití spreje na dezinfekci klimatizace

#1 Příspěvek od robo »

V návodu na použití se píše ze se má nádobka při aplikování umístit do středu mezi zadní sedadla. Ale proč, klimatizaci mám v přední části vozidla. Říkám si jestli by nebylo účinější dát ten sprej na střed mezi přední sedadla. Loni jsem byl na dezinfekci ozonem a před loni též na něčem. Letos jsem to nějak o*ebal a je to poznat. Díky
Výrobek Loctite.
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Proč ne? https://www.youtube.com/watch?v=Bq6FLNTGQc8

Stejně bych dodržoval zásadu, vypnout klimu 1-2 km před dojezdem (manuálně otevřu všechny průduchy a ventilátor pustím 'skoro' naplno), aby se vysušil výparník. Když zapomeneš a třeba garážuješ, tak nechat pootevřené okno, aby se auto provětralo a opět vysušil výparník. Jakmile se na něj nalepí prach, díky vlhkosti, tak to časem hnije.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Jestli nemáš výdech klimatizace i u zadních sedadel, je zbytečné tam tu nádobku stavět. Stačí odjet s jedním předním sedadlem co nejvíc dozadu, nádobku postavit těsně před něj, zapnout klimu naplno na vnitřní okruh, nádobku odpálit, utéct a zabouchnout dveře. Čtvrt hodiny necháš blafat motor, pak neškodí motor rychle vypnout a ještě tak na dvacet minut vypadnout a nechat v autě, co při otevření dveří neuteklo. A auto vyvětrat s puštěným ventilátorem bez klimatizace až pak.
Minulý týden jsem to už musel udělat u dvou služebních Oktávek; můžeš to do lidí hučet horem dolem, stejně zaparkují auto se zaplou klimatizací. A, protože to není v garáži, okna zavřou taky. Přitom ve vlastním autě ji pět minut před dojezdem vypínají...
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Mě to z toho videa připadá, že to tam nadělá nejmíň 'škody', nakonec vytáhne podložku a zezadu utře přední sedadlo.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Nakonec jsem měl dilema , co to kape pod auto ... Hledal jsem díru ve výfuku a něco na mne kapalo . Až po chvíli jsem si uvědomil , že to na mne kape kondenzát ..... Přiznám se , že i v mé feldě vypnu klima až dojedu z činnosti , ale jelikož parkuji v garáži , tak nechám dveře otevřené . Měl jsem spray a tam psali , že ji mám vyprázdnit do vstupu vzduchu . Nyní v práci se prostříká u bočních výměník , u čtverců po odendání hadru dokola se ostříkejí bočnice z ventilátoru .
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“