Koupě měřiče tlaku a tepu v podobě náramku.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pavel16

Koupě měřiče tlaku a tepu v podobě náramku.

#1 Příspěvek od pavel16 »

Napadlo mně koupit rodičům,kteří mají oba problémy s tlakem měřiče v podobě náramků.Něco viditelného,jednoduchého a funkčního bez zbytečných kravinek pro staré lidi.
Máte někdo nějakou zkušenost?
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Kup raději rozumnější meřič tlaku (pažní), třeba Omron. Ono i zápěstní měřiče jsou na nic, ne tak náramky.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
pavel16

#3 Příspěvek od pavel16 »

Ten samozřejmě mají.
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Když dostaneš 'tlakový holter', pro monitorování tlaku během dne, tak je také pažní. Pokud bys měl zkušenost s tím 'zápěstním měřičem tlaku', na kterém bývá odchylka i 30 mm Hg (z vlastní zkušenosti, kdy tohle už vyděsí), tak bys o náramku ani neuvažoval.
Ale kdo chce kam, pomozme ..... Něco ten náramek naměří, testy většinou najdeš od zdravých lidí, kdy rozdíl nějaký 10 (u tlaku 120/70) není špatný.
.
..
...
helios

#5 Příspěvek od helios »

Aj u tlakomerov na zápästie platí, že za málo peňazí málo muziky, nepresné meranie a iné neduhy. Treba si kúpiť síce drahší, ale značkový, ja som zvolil pred viac ako dvoma rokmi OMRON RS6 na doporučenie známej z lekárne. Tento tlakomer vám na displeji ukáže, či máte správne nasadenú manžetu, či máte správny sklon paže (toto je veľmi dôležité, lebo podľa toho závisí správnosť merania tlaku), dokonca vie zistiť a ukázať symbolom arytmiu srdca. Navyše je veľmi tichý, žiadne vrčanie kompresora. Nechcem im robiť reklamu ale som s týmto tlakomerom spokojný.
https://tlakomeryomron.sk/Tlakomer-OMRON-RS6
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

To o těch penězích platí i následovně, že za více peněz je lepší tlakoměr pažní, než zápěstní.
.
..
...
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jjilek »

Dcera má na zápěstí, když jsem neměl doma na paži, tak jsem jej zkoušel. Ale je to skutečna pochybné. Doporučuji jenom pažní.
Achab

#8 Příspěvek od Achab »

Kolikrát nejsou zcela spolehlivé údaje ani u stolních typů, natož náramkových. Náš doktor má vedle dražšího profi tlakoměru i klasický rtuťový. Používá ho v případě pochybností, elektronický údajně občas ukazuje nesmysly.
Standa99

#9 Příspěvek od Standa99 »

Kór, když má někdo syndrom 'bílých plášťů' :)
.
..
...
xsc

#10 Příspěvek od xsc »

Při tomto syndromu ukáže nesmysly i ten rtuťový. Kdysi na gymplu v rámci biologie jsme dělali pokusy, a byli jedinci, co si jen představou dokázali navodit stav se zvýšeným tepem i tlakem, jak kdyby běželi závod.
lesana87

#11 Příspěvek od lesana87 »

Ten syndrom mám, ale lékaři ho nějak nechtějí akceptovat. Moje doktorka mi pokaždé naměří vysokej tlak. Říkala jsem jí, že mám s.b.p. a že doma si naměřím tlak v pohodě. Ona že mi měřák může měřit špatně. Přinesla jsem ho k ní, ukazoval to, co ten její. Pořád jí to nestačilo. Takže mi dali ten tlakovej holtr. Všechny naměřený hodnoty kromě první (odchod z interny) a poslední (už jsem seděla v čekárně) byly v normě některý dokonce pod. A paní doktorce, která to vyhodnocovala, říkám, že ty dva ústřely jsou právě tím stresem z doktorů. Ona na to: "Tak tam napíšeme fyzická zátěž." Prostě ne, syndrom bílých plášťů neni. :?
sinclair

#12 Příspěvek od sinclair »

Bohužel to takto je, potvrzuju, třebaže jím sám netrpím.
Odmítají to uznávat, protože to údajně nemá oficiální diagnózu. Nebo alespoň se na to většina /mladších/ lékařů odvolává.
Do určité míry jím trpí dcerka. Získaný nejspíše zacházením grobiánské dětské doktorky. Tehdy nebylo možné jednoduše přejít k jiné.
dred

#13 Příspěvek od dred »

Ja zas mávam sindróm predbiehajúcich sa pacientov a najmä "tabletkových dílerov". Vtedy doktorovi nestačí stupnica :lol:
Ale ani za normálnych okolností mi digitálom tlak poriadne nezmerajú - odskúšané 4 druhy...každý ináč aj pri niekoľko-násobnom meraní... U mňa jedine klasika- ortuť, alebo monitor na JISke... :lol: vtedy normál 125/80
p32

#14 Příspěvek od p32 »

Mám dlouhodobě 125/75, ale u doktora mi naměří více. Neřeším to, protože vím, že mají ty elektronické, které ukazují prostě jinak. Žádný syndrom v tom není, jen jejich sugesce, že oni to mají v pořádku. A je lepší, když se mi doktor takovým způsobem snaží ukázat, že jsem na tom hůř, než aby to byla pravda a snažil se mi namlouvat, že jsem na to lépe. :lol:
Achab

#15 Příspěvek od Achab »

Mám levný tlakoměr MS-702 s ručním tlakováním a automatický OMRON M3. Rozdíl data výroby je přes 10 let, ale oba naměří přibližně stejné hodnoty. Možná je to náhoda, po takové době by se určité odchylky daly čekat. První měření
u MS-702 vždycky ukazuje blbosti, platné je až druhé. Nevím jestli jde o vlastnost nebo závadu, ale dá se na to zvyknout.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“