Pájecí tavidlo v tubě

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Pájecí tavidlo v tubě

#1 Příspěvek od otakarv »

Nazdar, potřeboval bych poradit. Koupil jsem pájecí tavidlo v tubě a nyní řeším problém, jak (čím) tavidlo z té tuby vytlačovat ven. Použit píst z injekční stříkačky?
petrfilipi

#2 Příspěvek od petrfilipi »

Nazdar,
nebyl by třeba typ toho tavidla (nebo lépe obrázek tuby) abychom si my ostatní, neznalí Tvého hamshacku, mohli představit, na co se ptáš?

PF
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Jestli máš nějakou takovou pájecí pastu, tak si pořiď něco takového.
Ale protože je dobré, aby ti flux nekrystalizoval, jej uchovávat v ledničce, tak to dělám tak, že vezmu růžovou inječkční jehlu (1 mm), ustříhnu ji na délku asi 5mm, srovnám konec do kulata, nasadím to na 2 ml stříkačku a do ní si z velké tuby vytlačím trochu pasty. Zbytek dám do ledničky.
Když tu stříkaču doberu, tak ji celou vyhodím a udělám si novou.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

petrfilipi, omlouvám se za nedopatření. Ráno jsem spěchal k synovi na stavbu, odkaz na tu tubu jsem měl přichystaný ale nepřidal jsem ho. Je to přesně ta tuba co zde dal odkaz Michal22.
Já jsem si mimo jiné objednal tuto pastu. Pořídil jsem si také horkovzduch tento, ani v číně není za takovou cenu.
Když došel balík, tak jsem tubu s pastou ihned dal do lednice. Michal22, dobrá rada s tou injekční stříkačkou, jehlu jsem také kdysi upravoval na brusce, a použil jsem také injekční stříkačku ale dovnitř jsem tenkrát dal něco takéto, pro odpájení SMD rezistorů, kondenzátorů mi to plně vyhovovalo. Nanesl jsem na každý vývod trochu tavidla a pak trafopájkou s upraveným hrotem součástku odpájel, použil jsem tenčí drát na pájecí očko.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Prasacky to vytlacam prvym vhodnym predmetom, ktory mi prijde pod ruku. Napr. skrutkovacom alebo pinzetou (vrchnym koncom). Nevyhoda je, ze je dany predmet potom zasraty od pasty (kedze piest netesni dokonalo).
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Já tam vrazil vypsaný zvýrazňovač, má průměr skoro stejný jako pístek v tubě, tak se tento tolik neprohýbá a pasta nezůstává na stěnách za ním.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“