Pájecí tavidlo v tubě
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Pájecí tavidlo v tubě
-
petrfilipi
Ale protože je dobré, aby ti flux nekrystalizoval, jej uchovávat v ledničce, tak to dělám tak, že vezmu růžovou inječkční jehlu (1 mm), ustříhnu ji na délku asi 5mm, srovnám konec do kulata, nasadím to na 2 ml stříkačku a do ní si z velké tuby vytlačím trochu pasty. Zbytek dám do ledničky.
Když tu stříkaču doberu, tak ji celou vyhodím a udělám si novou.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si mimo jiné objednal tuto pastu. Pořídil jsem si také horkovzduch tento, ani v číně není za takovou cenu.
Když došel balík, tak jsem tubu s pastou ihned dal do lednice. Michal22, dobrá rada s tou injekční stříkačkou, jehlu jsem také kdysi upravoval na brusce, a použil jsem také injekční stříkačku ale dovnitř jsem tenkrát dal něco takéto, pro odpájení SMD rezistorů, kondenzátorů mi to plně vyhovovalo. Nanesl jsem na každý vývod trochu tavidla a pak trafopájkou s upraveným hrotem součástku odpájel, použil jsem tenčí drát na pájecí očko.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...