zesilovac LM3886

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
signit

zesilovac LM3886

#1 Příspěvek od signit »

Zdarte, mam mensi problem s bakalarkou praci, delam zesilovac s monolitem LM3886(cca 50W), obvod funguje, ale zda se mi, ze prilis topi, i pri nepripojenem vstupu je na chladici skoro 40stupnu, v zapojeni chyba neni, kontroloval jsem to nejmin stokrat, prosim poradte......
mety

#2 Příspěvek od mety »

skus zmerať prudový odber,či neprekračuje normalny predpísany prúd.Ak je všetko v poriadku použi vačši chladič :)
mety

#3 Příspěvek od mety »

ale pokial na chladiči udržiš ruku je všetko v poriadku
Hill
Administrátor

klidový proud

#4 Příspěvek od Hill »

klidový proud jednoho kousku je typ.50 mA, max 85 mA. To máme při napájení do +/-30V tepelnou ztrátu 3,5 až 5W bez signálu. Takový výkon ho těžko může nechat chladným
mi-ro

Re: klidový proud

#5 Příspěvek od mi-ro »

Hill píše:klidový proud jednoho kousku je typ.50 mA, max 85 mA. To máme při napájení do +/-30V tepelnou ztrátu 3,5 až 5W bez signálu. Takový výkon ho těžko může nechat chladným
Proto se dá taky lehce zničit při nedostatečném chlazení, on umí odbudit vstup, vypořádá se se zkratem ale pod klidovej proud už neumí. Jaký máš napájení?
Biko

#6 Příspěvek od Biko »

Ja som robil s LM 3886 stvorkanalovy zosik a funguje v pohode. Treba dat pozor s napajacim napätim, max tych 45V do 8 ohm. Mam tam dost masivne chladice,aj naprazdno je teply, to je v pohode. Ked mu prikurim, tak mi automatka zopne ventilatorky,ale to uz je mimo tema. 8-)
SMITH

#7 Příspěvek od SMITH »

To buď rád ,že menáš zosík v A ,to by si mal krásne elektrické kachle :lol:
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“