Je to vobec mozne (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Je to vobec mozne (přesunuto)
Jak muze tohle fungovat?
https://www.youtube.com/watch?v=7MKLkHCGJdc
Ja uz mam reprak aj motor. Musim zohnat este civku. Ale nejak temu neverim ze to pujde...
Poznate to?
- Artaban001
- tomasjedno
Obávám se ale, že monochromatické světlo sodíkovky či LED svítidla by panel nevyštengrovalo k nějakým extra výkonům.
Sice si nevybavuju přesně, v jakém rozsahu viditelného spektra jsou FV panely nejcitlivější, ale to sodíkový či LED světlo to jistě nebude.
Až na ty panely to není nijak nereálné. Známý panely sice koupil, ale taky celkem lacino /koupil jich 12 a toho velkého stacionárního typu, co nikdo moc nechtěl, takže opravdu výhodně/, regulaci i několik měničů jsem drobně upravoval já.
Jak přišel k celkovým téměř 800 Ah/24V jsem se radši neptal
Jistý je to, že i dneska, když se chce, tak to jde
Crifodo píše:Jak by se díval zákon na FV panel umístěný v těsném sousedství svítidla veřejného osvětlení, svítidlo je blízko fasády domu, panel by byl umístěný na fasádě, neclonil by světlo šířené svítidlem do opačného poloprostoru?
Na slunicku je az 15000cd/m2. Normy pro poulicni osvetleni je 0,3-2cd/m2.
Kolik si myslis ze z toho panelu dostanes
Nejake debaty o vlnove delce jsou bezpredmetne, kdyz bude vlnova delka idealni, nedostanes z panelu nic, kdyz panelu nebude vyhovovat, nedostanes z nej vubec nic.
sinclair píše:Obávám se ale, že monochromatické světlo sodíkovky či LED svítidla by panel nevyštengrovalo
mně nejde o technický aspekt ale spíš o bezpracný zisk, jak by se na to erár díval. Je jasné, že 210W výbojka 40 cm daleko dá jenom třeba stovky mW na panelu, teď nemám po ruce údaje o světelným toku.