Bezpečnostní pojistka pračky
Moderátor: Moderátoři
Bezpečnostní pojistka pračky
- tatramacek
- pocitujlasku
- Artaban001
V současnosti, jednak snahou o co nejvyšší bezpečnost a druhak tím, že podle mě bokem a horem plněný pračky používají stejný komponenty, stejně jako u bokem plněných praček v takový míře, jak to jen jde. Zásahování do obvodu zámku dvířek moc nedoporučuju, protože si programátor může hlídat oba stavy (zajištěno - odjištěno) a zaděláš si na nespolehlivý chod. Spíš bych se zamyslel nad tím, jestli je potřeba do běžící pračky zasahovat a naplánovat příští proces tak, abys dvířka za chodu otevírat nemusel. Ty dvě minuty prodlevy po skončení nikoho nezabijou. Málo kdo stojí u pračky až do konce.
- pocitujlasku
- Artaban001
Ta pračka, co uměla natočit buben dvířkama nahoru, měla přes 1000 ot/min a jestli měla okýnko Ti už nepovím. Ale na tý jsem viděl, že obsahuje díly stejné, jako klasika bokem plněná - včetně komutátorovýho motoru. Jen na řemenici bubnu bylo pár výstupků, které snímala optozávora aby programátor měl informaci o výchozím natočení bubnu. Věděl jsem to, protože pár dní po uvedení do provozu vyžadovala "servisní zásah" - spadl ji řemen z bubnu.