Aby motor běžel, musí být vložena nádržka (a tedy propojeny dva kontakty v jejím držáku), jinak bude jen blikat červeně LEDka. Se samotnou nádržkou to poběží na snížené otáčky (přes PWM), při vložení gumového "letadla" na okna a jeho stisknutí při stírání okna se motor rozběhne naplno - v držáku je na to mikrospínač. Ještě jsem narazil na to, že se při nabíjení občas sám rozběhne motor na plné otáčky a postupně zpomaluje, až zastaví. Nevím, jestli to je chyba v procesoru nebo je tam taky nějaký svod. Tolik k tomuto podivnému přístroji, třeba to někomu pomůže při opravě.
Vysavač na okna LEIFHEIT
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Vysavač na okna LEIFHEIT
Aby motor běžel, musí být vložena nádržka (a tedy propojeny dva kontakty v jejím držáku), jinak bude jen blikat červeně LEDka. Se samotnou nádržkou to poběží na snížené otáčky (přes PWM), při vložení gumového "letadla" na okna a jeho stisknutí při stírání okna se motor rozběhne naplno - v držáku je na to mikrospínač. Ještě jsem narazil na to, že se při nabíjení občas sám rozběhne motor na plné otáčky a postupně zpomaluje, až zastaví. Nevím, jestli to je chyba v procesoru nebo je tam taky nějaký svod. Tolik k tomuto podivnému přístroji, třeba to někomu pomůže při opravě.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Původní tranzistor po vytažení a očištění má mezi C a E stabilní odpor skoro přesně 1 kohm.
Proč to nefunguje?Nechci zatím do toho vrtat, ale co tam může být špatné?
Díky předem za každou zprávu!
P.s.: Babička jej používá velice a s nadšením, takže je mi jí líto, že jí tato uklízecí hračka nefunguje.
- vasekpetr1
Lukas-Peca píše:Tento krám se mi pravidelně vracel s vybitou baterkou.
Je to tenhlehajzlík? Mám ho taky třetí rok, zatím se chová mravně. Já jen co mě určitě časem čeká.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!