Zapuštěná rozvodnice- nějaké dotazy
Moderátor: Moderátoři
Zapuštěná rozvodnice- nějaké dotazy
Koupil jsem rozvodnici ze SEZu, viz obrázek.
Ale nejsem si jistý, jak ji připevnit do otvoru- abych ji jen zasádroval, na to má moc hladké vnější stěny, bez nějakých aretačních výstupků. Pěnou by se asi neměla rozvodnice "lepit" do otvoru, ne?
A šroubky, kterýmy bych to chytl přes zadní stěny do cihel, to by asi revizák taky neviděl rád, ne?
Říkal jsem si, že bych prolomil boční otvory (které nebudou použity pro kabely) a zasádroval to tak, aby se mi trocha sádry protlačila i dovnitř rozvodnice. Bylo by to OK?
A dotaz druhý- přívod i vývody budou pouze v horní části. Ale potřeboval bych nějaké dráty (6 mm²) dostat i ze spodní části rozvodnice směrem nahoru- mám je natáhnout pod DIN lištou, která je v rozvodnici zašroubovaná? Nebo mám vynechat mezi jističi mezeru a jít s dráty v ní? Nebo to ocházet z boku, mimo jističe?
Díky za přínosné podněty.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Proto mám i trochu strach tam něco vrtat.
Ale díky za informace, nějak se s tím zkusím poprat.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- monterjirka
K prvnímu příspěvku - použití "pěny" je naprosto normální,je to jedna z možností jak to udělat.
Ale ne každý použije mozek... A když se tam narve moc pěny a nepoužijí se nějaké příčky, stěny se trochu prohnout a je to upruz dostávat tam dekl