Fluke taky moc katovalo

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

Fluke taky moc katovalo

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Syn si objednal v práci tuto zkoušečku, jako slušnou, vychvalovanou značku. Pak dostal mail https://www.ghvtrading.cz/novinky/svola ... secky.html
Aspoň, že to přiznali. Pošle jim to zpět a dostane novou + kufřík!!! Po tom, co jsem dvě opravoval (špatný kontakt s hrotem + a žádná úprava plošného spoje) jsem k nim ztratil důvěru.
Hydrawerk

#2 Příspěvek od Hydrawerk »

A jakou značku zkoušečky tedy doporučuješ??
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Třeba takovou, jakou mám já v podpisu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Victronix

#4 Příspěvek od Victronix »

Zas na druhou stranu pošlou přepravku k navrácení zkoušečky a vyzvednou si to. To je celkem slušný chování.
Hledám ideální řešení...
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Vedia, ze keby niekoho zabilo, tak maju velky pruser.

Pri nejakych noname smejdoch z trznice to neriesi nikto, lebo vyrobca je nedohladatelny a nepostihnutelny...
Davidus
Zablokován
Zablokován

#6 Příspěvek od Davidus »

Sorry ale tohle nemá nic společného s katováním. Prostě udělali chybu při designu výrobku. Přístup který ukázali si zaslouží pochvalu. Za mne palec nahoru a ať se Fluke drží
Hydrawerk

#7 Příspěvek od Hydrawerk »

rnbw píše:Vedia, ze keby niekoho zabilo, tak maju velky pruser.

Beztak se v návodu píše, že se před použitím musí člověk přesvědčit o funkčnosti zkoušečky.
vladodyno

#8 Příspěvek od vladodyno »

No práve. Test funkčnosti prebehol OK a následne to meralo kraviny.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

T110 VDE mám, tak jsem formulář hned vyplnil. Díky za info. Stane se, přístup Fluke se mi líbí, kdybych koupil noname z drogerie, tak pochybuju, že by se k něčemu takovýmu výrobce odhodlal.
petrfilipi

#10 Příspěvek od petrfilipi »

Díky za info, taky máme jedenkousek v práci.

PF
TAKJAN

#11 Příspěvek od TAKJAN »

Ale ta řada, starší, nevím číslo, jde rozdělat pouhou silou, vytažením jedné části z druhé. Kontakt z plošáku na + hrot jsem musel napružit jak prase, aby to převádělo spolehlivě. Plošák neupraven, zima, teplo, kondenzace, kopanec. Příliš složité na něco, co má být spolehlivé. Kámoš svoji radši rozšlapal, nevěřil ji.
Po devadesátém roce jsem si musel zkoušečku pípáka, který vydržel 380V, udělat. Klasická ZN + LED, to měl asi každý. Nacpal jsem tam pípák, baterku která se trošku dobíjela při měření. Pípalo to okruh a při napětí. Fungovala 10? let. Pravda, CAT II asi neměla.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jen pro srovnání. UNI-T, ten nejlacinější. Chlap, upozorňuji inženýr, to dovezl a vrazil to do zásuvky. Multimetr ukázal 350V. Chvilku na to koukám a pak vidím symbol vybité baterky. 9V baterka měla asi 4.5V, měřák vesele měřil, ale kecal jak politik. Tohle je podle mě daleko větší průšvih, protože se najdou lidi, co tomu údaji věří... Asi jako jeden silnoproudař, co dostal nastavenej převodník a pak ho "překalibroval" podle vadasky.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

Zdeňku, inženýři jsou schopný naprosto všeho - oni si jsou vědomí, že mají papír na nějakej titul a MYSLEJ si, že jim to zároveň dává i patent na rozum. Kolikrát už jsem na vý(ná)sledky tohohle "sebeuvědomnění" narazil radši nebudu počítat - ruce a nohy by mi určitě několikrát nestačily. A nejhorší jsou třeba zrovna inženýři - ajťáci, který si myslej, že když rozuměj počítačům, rozumějí zároveň i ostatní elektrice - a přitom jsou ještě tak schopní si uvědomit potřebu uzavřenýho elektrickýho obvodu, ale takový věci jako průřezy, proudová zatížitelnost kontaktů nebo izolační vzdálenosti jsou pro ně pyrenejská dědina ... To i inženýr hnojař nebo inženýr chemik je ve vztahu k elektrice opatrnější a z pohledu elektrikáře menší škodná - právě proto, že si nejsou tak jistý v kramflekách ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
doktor365

#14 Příspěvek od doktor365 »

Aspoň uznali chybu,palec nahoru.
termit256

#15 Příspěvek od termit256 »

Taky se mi jejich pristup libi, chybu muze udelat kazdy. Pochybuju ze by prodejci zde tolik oblibenych UNI-T pri podobnych problemech nejakou svolavacku udelali, nebo o tom aspon informovali.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“