Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
U nového radiátoru po jeho odvzdušnění mi začal kapat odvzdušnovací ventil, resp. nelze jej dotáhnout tak, aby nepodcházel. Prosím o radu, než zavolám instalatera.
Typ toho ventilu je na fotu.
v sedle je možno nejaká špinka...skús ho naplno niekoľkokrát otvoriť / zatvoriť - prepláchnuť. Ak nepomôže, tak len výmena... stojí pár šupov,výmenu zvládneš aj sám, pokiaľ udržíš príslušný kľúč v ruke. Pokiaľ máš na radiatore vrchný aj spodný uzatvárací ventil je to otázka do 5 min. roboty.
Díky za radu, ale výměna je poněkud problematická, jelikož bydlím v bytovce a topení nemohu jen tak odstavit, musel bych ve sklepě uzavřít obě stoupačky a neím, jak by se to ostatním v domě líbilo.
OK, zapomněl jsem, že tento nový radiátor se dá uzavřít. Pokud bych tedy přikročil k výměně, nebyl by lepší ventil automatick ? Topení se totiž zavzdušnuje poměrně často, zřejmě je v okruhu nějaká chyba.
z praktického hľadiska určite, ale nájsť dobrý automat,ktorý nebude tiež slziť je problém...technológia nieje dobre zvládnutá a tie čo dobre fungujú vyzerajú hrozne
Já bych automatické ventily vůbec neuvažoval. Pokud máš opravdu možnost uzavřít obě trubky do radiátoru, tak to vyměníš za 5 minut.
Jde taky o to, kudy ventil protéká - zdali ve vnějším nebo ve vnitřním závitu.
PF