Pravděpodobný únik dat od Drbala

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Pravděpodobný únik dat od Drbala

#1 Příspěvek od forbidden »

Došel mi zas takovej ten srandovní mail, jakože mě natočili mou neexistující kamerou atd... Jediný, co tam bylo zajímavý, tak tam bylo skutečný heslo, který jsem měl/mám na e-shop k Drbalovi. Získat ho mohli jedině napadením jeho systému.
Tak to berte jako malý varování pro ty , co mají všude stejný heslo a u něj si to radši změňte. :twisted:
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

Já mám indicie, že za úniky dat je buď OSSZ nebo FÚ, protože mi takový mail jaký popisuješ, přišel jen na mailovou adresu, kterou mám jen pro kontakt s těmito institucemi.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Těch mailů mi už došlo asi deset, i do práce na firemní mail a došlo to skoro celé firmě. Nikdy tam ale nebylo relevantní heslo, vždycky nesmysly. A protože mám hesla různý, tak toto bylo k Drbalovi, jen a pouze k němu. Samozřejmě nevylučuju, že se dostali i do počítače někoho z úřadu, mají tam pěknej bordel a když vidím, v jakým stavu jsou IT systémy těchto institucí, nedivím se ničemu.
houmr

#4 Příspěvek od houmr »

Tyhle maily mi chodí občas do SPAMové schránky služebního emailu - ale nevšimnul jsem si, že by tam kdekoliv psaly jakékoliv heslo? Ty to máš napsané kde?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Někde v textu na začátku, jak přesvědčují, že mají přístup k tvýmu účtu a jako důkaz slouží, že je mail jakože poslanej z tvý vlastní adresy. :lol: Tam bylo psaný heslo, běžně tam bývají ty nesmysly, ale tentokrát tam bylo heslo k Drbalovi.
houmr

#6 Příspěvek od houmr »

Já ani kolegové tam nikde žádné heslo nemáme, jenom jejich bitcoinovou adresu.
Zaky

#7 Příspěvek od Zaky »

V jednom z mnoha mailů tohoto typu jsem taky měl heslo, které jsem dávno v minulosti používal jako takové univerzální tam, kde na ničem nezáleží, takže kde k úniku došlo, už nezjistím.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
serviceman

#8 Příspěvek od serviceman »

Já jsem zase získal dojem, že se nabourali k Adobe. Adobe nějaký únik přiznalo a vyzvalo ke změně hesla. Heslo bylo mimochodem správné. Ale tyhle maily mně chodí každý den ve velkém už nejméně měsíc nebo dva.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

Hesla změňte a starý napište sem: https://haveibeenpwned.com/Passwords

Uvidíte.... Ale nemusí to být aktuální.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
sis2

#10 Příspěvek od sis2 »

Tyhle sra*ky mají jedno společné: odesilatel = vlastní adresa.
Tak jsem si v nastavení klienta přidal pravidlo, že mail, který přišel z mojí vlastní adresy, jde rovnou do koše... a od té doby mám pokoj...
Achab

#11 Příspěvek od Achab »

Drbal už stejně skončil, tak bych spíš zrušil registraci. Ale přímo to nejde, snad na požádání.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“