Ceny elektrické energie 2019
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Ceny elektrické energie 2019
Už je to skoro 2 roky, co jsem změnil produkt u ČEZu a brzy si přestaneme užívat ceny 865Kč/MWh bez DPH ve VT i NT + 50K bez DPH/měsíc.
Hledal jsem, hledal a narazil jsem na stránky https://www.bohemiadirect.cz/energie/, kde je cena 899Kč/MWh bez DPH ve VT a NT, 0 Kč/měsíc, ale jen na 1 rok.
Takže kdybyste někdo uvažoval o přestupu k jinému dodavateli, mrkněte tam. Otázkou je, co bude za 9 měsíců po startu dodávky EE. Protože do 9. měsíce je (asi) možné podat výpověď, od 3 do 1 měsíce je možné si zvolit jiný tarif u BE a jinak vás šoupnou do nějakého jejich "výhodného" tarifu.
Petr
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jednání slušné, s Bohemia Energy se dá mluvit a vyjednávat.
Je potřeba si dát pozor na automatické prodlužování smluv, na 90 dnů výpovědní lhůty před ukončením smlouvy, a na to, že to automaticky skočí po roce na tarif GARANCE, kde se vám protočí nejenom elměr z toho skoku.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Víte, že průměrná cena elektřiny na českém trhu činí 1463 Kč/MWh včetně DPH? Tušíte, že nejdražší nabízená elektřina stojí včetně DPH 1796 Kč/MWh?
Tady kecají, třeba D26D GARANCE na rok 2019 je VT 2450Kč / NT 1420Kč. Už doufám chápete, proč jsem se hádal.
-
petrfilipi
-
petrfilipi
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
-
petrfilipi
Ještě malá změna u BE - smlouva je na dobu neurčitou, ceny jsou fixovány na 12 měsíců, před 9. měsícem je třeba se dohodnout na lepší ceně, protože pak strčí zákazníka do ne příliš výhodného tarifu.
Dostal jsem ještě odpověď na mé otázky z BohemiaEnergy:
1. Platnost a fixace ceny – pro dodávku (Silová elektřina) platí zatím uvedený ceník pro rok 2018 – viz web, který je platný pro smlouvy podepsané do doby, než bude nový ceník a který je garantovaný po dobu 12-ti měsíců pro smlouvy s možnou změnou dodavatele do 6-ti měsíců od podpisu. (pozor tento ceník neobsahuje změny regulovaných cen - distribuce k 1.1.2019)
2. Výpovědní lhůty – v případě, že z naší strany bude dodržena výše uvedená fixace ceny , tak se na Vás vztahuje standardní 3 měsíční výpovědní lhůta, v případě změny cen v průběhu = porušení fixace, tak dle zákona můžete odstoupit ve zrychlené lhůtě – viz „odstoupení nejdéle 10 dnů před nabytím účinnosti zvýšené ceny“
Petr
Na TZB to zřejmě opravili, dnes testovaný výpočet přibližně odpovídá skutečnosti.