Jestlipak to náhodou není jinak a je to Čerenkovovo záření?
Con Edison power plant Queens vybouchnul
Moderátor: Moderátoři
Con Edison power plant Queens vybouchnul
Jestlipak to náhodou není jinak a je to Čerenkovovo záření?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Artaban001
Jinak na ty videa "electric fault" se dobře kouká, ale zažít na vlastní kůži bych to nechtěl.
https://www.youtube.com/watch?v=iDC_ecmQET8
u nás v troleji máme len nejakých 260 V DC ( baňa) ale pri 300 - 600 ampérov to je tiež pekný ohňostroj. Pri námraze - cencúľoch na troleji to má krásne farebné efekty - biela+modrá+zelená . v rôznych odtieňoch spôsobené zrejme elektrolýzou H₂O s prímesou Cu a uhíka. Ale pozerať sa do toho nedá... účinky sú horšie ako pri zváraní el.oblúkom.V tom momente aj slniečko sa zdá slabšiernbw píše: "len" nejakych 600 V.
- Artaban001
Částmi troleje, které jsou bez napětí a oddělují různé části napájené různě umístěnýma měnírnama by měl projet na "neutrál" - tudíž z co nejmenším odběrem trakčního proudu. "Šalinfíra" to z různých důvodů nerespektoval a tím vygeneroval docela solidní záblesk - nezřídka doprovázený i malým žhavým kouskem uhlíku z uhlíkové lišty sběrače. Na tuhle situaci nemusí být na troleji námraza. Dokonce jsem viděl šalinu, která při rozjezdu nebyla schopna tento úsek překonat - byla v kopci, tak šalinou musel couvnout a rozjezd opakovat o něco razantněji
Artaban001 píše:Jinak na ty videa "electric fault" se dobře kouká, ale zažít na vlastní kůži bych to nechtěl.
Nám ukazoval školitel na padesátce fotky z Pardubický Veolie, kde chlap vytáhnul oblouk na pojistkovým odpojovači v blbým poli rozvaděče jen na 400V. Ihned na něm blafly hadry a skončil s popáleninama po celým těle. To pole se obloukem téměř celý roztavilo. Mluvíme o napětí který má půlka z nás doma. Tak co potom jednotky, desítky a stovky kilovoltů.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- weed_smoker