Bezdrátové nabíjení srdeční podpory

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

Bezdrátové nabíjení srdeční podpory

#1 Příspěvek od dvorak »

Dnes mne v TV zaujala zajímavá informace, že naši lékaři zavádějí bezdrátové nabíjení srdeční podpory. Zajímalo by mne, na jakém principu to funguje ? Indukce ? Kdysi jsem mimochodem četl, že američané i rusové pracovali na dálkovém bezdrátovém přenosu el. energie. Děkuji všem, rád se něco nového dozvím.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Jasněže indukce, stejně jako bezdrátový nabíječky mobilů, zubních kartáčků a podobně. S bezdrátovým přenosem energie úspěšně experimentoval už N. Tesla.
FERYACT

#3 Příspěvek od FERYACT »

Nabitá baterka touto cestou vyžaduje častější návštěvu v nemocnici než operativní výměna. Mechanismus příjmu energie a nabíjení zabírá misto.
weed_smoker

#4 Příspěvek od weed_smoker »

Bude to něco podobnýho jako např.rotační transformátor ve videohlavě.Jedna cívka na feritu pod kůží,druhá jako ten "obklad" na nabíjení.Bylo to docela dobře vysvětlený ve filmu Crank2: High Voltage s J.Stathamem(docela prdel a nosil to sám Statham,když mu ukradli srdce,jak po tom v jedničce přežil ten jed).
samec

#5 Příspěvek od samec »

Je to normálny vzduchový transformátor. Frekvencia je vyššia kvôli účinnosti, ale nie príliš, aby sa nadmerne neprehrievalo okolité tkanivo.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“