Odměrka na epoxy chs
Moderátor: Moderátoři
Odměrka na epoxy chs
Pokud máš v odměrce velké množství, tak postavit kalíšek vzhůru nohama a bacit na dno kladivem. Nebo můžeš zkusit zevnitř lepidlo odvrtat nebo odfrézovat nebo vypálit, pokud se o kalíšek hodně bojíš. Lepidlo tam pořád bude, ale mnohem ochotněji praskne, když bude mít v sobě dutinu.
Tvrdidlo mám ve skleněný lahvičce od nějakých kapel proti kašli. Je v tom vevnitř kapátko s trubičkou. Dávkuju 10ml Epoxy 1200 / 30 kapek P1. Létama odzkoušeno v modelařině.
Ty poloprůhledný PE futrály na kinofilm jsou dobrý i na míchaní epoxydu, bohužel už dochází, všichni fotí digitálem. Na větší množství nad 10 ml je ideální silikonová formička na mufiny.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Matně si vybavuji, že jsem někde četl, že 1ml je 20 kapek.PavelFF píše:...5 kapek?
Zkusmo jsem se zeptal strejdy gůgla, tady se píše něco podobného:
https://www.nikl.cz/poradna.php?dotaz=4522
Jen jsem chtěl původně napsat, že pokud potřebuji opravdu jen malé množství lepidla, je metoda přiložené odměrky s ryskou a 5 kapek jednodušší než vážení nebo nabírání tužidla do stříkačky. Někdy namíchám nejmenší dávku k první rysce, a stejně mi ještě zbyde lepidlo. Pak přemýšlím, co jsem to ještě chtěl příležitostně zalepit až budu mít namícháno. Jenže si pochopitelně vzpomenu až když lepidlo ztvrdne.
Naštěstí si lepidlo nechá líbit nepřesnosti v dávkování. Pro jistotu přidám vždycky trochu tužidla navíc. Totiž ani na kalíšku v soupravě se nedá určit hladina pryskyřice vůči rysce. Pryskyřice totiž "smáčí stěny nádoby".
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!