připojení TV SAMSUNG k internetu
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
připojení TV SAMSUNG k internetu
- radioelectrum
jezevec píše:Nepůjde, musíš mít TV SMART, ta tvoje je ještě "blbá", proto musíš mít tu krabičku.
radioelectrum píše:tak to jste mne nepotěšili. A ještě jak poznám u TV že to IPTV umí ?
"Umí" to jen několik značek (výrobců), a to ještě jen některé jejich modely! První podmínkou je tedy "ten SMART"!!
Pro modely které to "umí", je pak postup např. následující: Aplikace pro Samsung Smart TV Tizen
Edit: Své tvrzení musím trochu poupravit a to že to platí pro aplikaci LepšiTV. SledováníTV přesně nevím, nepoužíval jsem to. Ale faktem zůstává že to musí být smart tv aby se dal připojin internet. Tedy televize s os a jestli tizen od samsungu nebo android tv od Philips a Sony televizorů, webOS od LG nebo Firefox OS od Panasonic je na tobě. Já raději s android tv. Android jako takový je mi bližší os
a jsem spokojen.
Připojuje se to přes WiFi, mám u toho USB hub a v něm externí HDD, myš a klávesnici.
Do TV se zapoji jen HDMI.
Přehraje to jakýkoliv film, ale když ho to zrovna neumí, stahne se správný kodek a hraje se dál . . .
Koupil jsem to v Holicích na setkání amatérů za 600,-
Syron: Musíš zjistit co na tvé smart je za os. Není smart jako smart. Jsou tv co mají předinstalováno pár cool aplikaci, youtube, prohlížeč netu, obrázků, přehrávač videa a prodejce potažmo výrobce jím dá nápis smart. Od takové tv ruce pryč, používá se jen to co tam je a nic jiného doinstalovat nelze.
A pak je druhá strana opravdu smart tv kde je nějaký os, psal jsem to kousek nahoře a tady už instalovat aplikace jde. Jen nastává problém ve výběru a počtu aplikací. V takové tv by měl být i obchod pro instalací aplikací. Pokud tam je tak se podívat zda-li tam nebude aplikace kterou hledám.
Pokud to bude tv s os android tv, z mého pohledu ideální stav, tak vlézt do google play obchodu a aplikaci tam najít a stáhnout. Je to pomalu stejný jako android, pomalu-ne všechny aplikace co jedou na androidu jedou i na android tv.
robo píše:jestli ten stick jede na linuxu tak to je pro lajka nepoužitelné. Wokna ne, na to nemá patřičné parametry.
i pro laika to použitelné celkem je . . .
Mám na tom Ubuntu a na stažení filmů, přehrátí a brouzdání po netu to stačí.
terestrické TV programy přijímám normálně na té televizi přes anténu.
Dotaz autora vlákna ale byl, jak připojit TV k internetu. Předpokládal jsem, že mu jde i o sledování TV. Už kvůli toho "děla" na fotce.
Ptal jsem se víceméně ok1hga, a pokud jsem to dobře pochopil, tak samotný stick to neumí. Ok1, dají se na tom stahovat aplikace? A jaká je cena za nový, pokud se ještě vyrábí. Dík. František.
PS Ale investovat jen pár korun do propojovací šňůry k notebooku a mít plnohodnotný internet v jakékoli TV má také svoje kouzlo.