Náhrada destičkové 9V baterie kondenzátory.
Moderátor: Moderátoři
- Superpavel
Náhrada destičkové 9V baterie kondenzátory.
Superpavel píše:Chtěl bych tak nahradit baterku do multimetru.
Mně poradili zakoupit v Lidlu 9V Ni-Mh dobijecí baterky, tak jsem je nacpal do všech čtyř měřáků co mám, plus jednu na výměnu. K tomu lidláckou nabíječku (protože na 9V jsem žádnou neměl).
Sice se dělají i Li-Ion 9V buď na další speciální nabíječku, nebo Li-Ion s nabíjením přes microusb přímo na baterce, ale to se cenově dostaneme dost jinam (i když z CH jen o kousek...)
Ty Ni-Mh jsou cenově srovnatelné s kvalitní alkalickou baterkou.
rnbw píše:9V NiMH baterie mavaju mizernu kapacitu
To je zajímavé, jestli máš měřák kapacity baterie, zkus tu svou Li-Ion změřit. Já jednu Ni-Mh taky změřím. Každopádně je mám v měřácích cca rok a zatím jsem nedobíjel, a to měřím něco co chvílu. Samozřejmě netuším, jak se budou Ni-Mh chovat třeba po pěti letech.
Ty dřívější TRONIC jsem všechny vyhodil, nejsem zvědavý na to, že po půl roce vytáhnu baterku a je prázdná.
ZVUK2000 píše:Co je to "co chvilku" ? Můj měřák frčí cca 8 hod denně
Inu prostě sem tam... Když něco kutím...
Hlásím, že vybíjecí měřič kapacity mi u před cca rokem koupené záložní 9V TRONIC baterie (se zeleným pruhem) ukazuje po cca 6-ti hodinách testování už 180mAh (na obalu má psáno 200) při vybíjecím proudu cca 30mA. Napětí zatím kleslo z původních 8,7V na 8,04V (proud na začátku byl 33mA).
Takže bych to zhodnotil jako OK. Nastavil jsem ukončovací napětí 6,8V, tak předpokládám, že to těch 200 určitě dá. Když jsem ji tenkrát kupoval, strčil jsem ji hned do té Lidlácké nabíječky, která ji automaticky nejdříve vybila a pak nabila.