Mereni zvlneni, jak se zbavit 50Hz

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kolaloka139

Mereni zvlneni, jak se zbavit 50Hz

#1 Příspěvek od kolaloka139 »

Ahoj, musím měřit zvlneni na spinanem zdroji (napajeni prosesoru). Zdroj je 1.025 V, potrebuji to zmerit s presnosti jednotek mV. Osciloskop LeCroy 4Ghz, 40GS/s a pak nejaky dalsi Tektronix 250Mhz 2GS/S. Jde o to ze na LeCroy se na sondy vazbí 50 Hz ze sítě, a tím tam přidává chybu. Jak se toho zbavit, a jak je vůbec možné ze mi prolejza 50Hz na mereny objekt? Kdyz to merim s Tektronixem tak tam ten brum neni.
Chci docilit toho aby oba osciloskopy merily stejne vzhledem k tomu ze jsou oba kalibrovany a jsou to hodne slusne masiny. Ted mam zvlneni na tektronixu cca 15mV ale na LeCroyi cca fvakrat tak vetsi - nejspis ze je na tom nabrumena ta 50. Spinana frekvence zdroje je 1Mhz.
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

Co vstupni odpor na tech osciloskopech, mas ho nastaveny stejny?
Taky tam byva vypinatelny filtr pro frekvence 50/60Hz, se mrkni jak ho mas pripadne nastaveny.
samec

#3 Příspěvek od samec »

Zemná slučka?
kolaloka139

#4 Příspěvek od kolaloka139 »

Rekl bych ze vstupni odpor bude stejny. Ale radeji to proverim. Co se tyce 50Hz filtru tak se podivam nekde v nastavení zda tam vubec je. Kazdopadne mam v zaloze jeste jedno reseni, a to je snimat to diferencialni sondou, tim by se 50Hz odfiltrovalo, a i vzhledem k tomu ze sonda je delana na rychle diferencialni sbernice mel by byt vysledek asi nejlepsi.
Spis me zarazi ze u takhle draheho osciloskopu se mi brumi 50Hz na sondy - mam zkratovanou sondu a je to tam, radove mV. Ale to je pro takove mereni nepřípustné
termit256

#5 Příspěvek od termit256 »

Ja jsem ted zapl svuj Lecroy a ani na nejnizsim rozsahu jsem zadny brum 50Hz pri zkratovane sonde nepozoroval. Jen klasicky sum tam byl.
Ondra2

#6 Příspěvek od Ondra2 »

Nemá ten tek náhodou izolované vstupy? (zemní smyčka jak už bylo psáno) Nebo naopak nemá Lecroy špatný kontakt země na sondě?
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“