Servo motor na skútr pro seniory

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Servo motor na skútr pro seniory

#1 Příspěvek od markoni »

To je takový nástřel
Tak mě napadlo udělat dálkové ovládaní na skútr pro seniory pomocí internetu, na skútru by byl telefon na kterém by jel skype aby posílal obraz abych věděl kde jedu a ovládal bych ho pomocí notebooku doma.Potřeboval bych typ na servo motor na otáčení řídítek, arduino servo motorky od pohledu jsou slabé a motory pro ovládání paraboly nemám s nimi žádnou zkušenost a dalších motorech nevím .Ponechme stranou mobilní data a další díky
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

K čemu to má být dobré? To chceš jako pustit na silnici?
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
termit256

#3 Příspěvek od termit256 »

Jakej potrebujes moment, otacky a napajeni?
Pokud bych neco takoveho stavil, pouzil bych motor co toci volantem v autech. Je to prakticky v kazdem novem aute, na vrakaci urcite neco najdes.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od markoni »

To chceš jako pustit na silnici?

to v žádném případě jen na lesní nebo polní cestu
otacky a napajeni?

nějaký krokový ,na 12 V ale hlavně silnější aby to utáhl
markoni
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od markoni »

termit256 píše:Jakej potrebujes moment, otacky a napajeni?
Pokud bych neco takoveho stavil, pouzil bych motor co toci volantem v autech. Je to prakticky v kazdem novem aute, na vrakaci urcite neco najdes.

O tom jsem neslyšel abych nebyl za blba :D jaký motor ?
termit256

#6 Příspěvek od termit256 »

Toci volantem kdyz je zaply asistent pro jizdu v pruzich nebo parkovaci automat. Snad ze to ma byt u vsech novych aut povinne.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od markoni »

termit256 píše:Toci volantem kdyz je zaply asistent pro jizdu v pruzich nebo parkovaci automat. Snad ze to ma byt u vsech novych aut povinne.

To prosím tě takové vrakoviště kde je ? :) to nemyslím vůbec nějak zle ,já potřebuji poslat nebo zavést skútr asi 2 km na proti jednomu strýci abych nemusel jet já sám osobně a pak jít pěšky po svých a za druhé udělat na vesnici nějaký rozruch vidět jet skútr sám :D
dred

#8 Příspěvek od dred »

Najdostupnejší vhodný motorček by mohol byť z nejakej uťahovačky, doplniť šnekový prevod na ovládanie rajdu a potenciometer na snímanie uhlu natočenia.

Alebo takýtohotový s malou úpravou
workhard
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od workhard »

I na polní cestě se může zčistajasna objevit dítě, nebo nahluchlá babička s nůší.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

markoni píše:
To chceš jako pustit na silnici?

to v žádném případě jen na lesní nebo polní cestu

Rychle tě vyvedu z omylu. Už minimálně dva roky platí, že polní a lesní cesty (a všechny místa, kam se může dostat třetí osoba) jsou "účelový komunikace", kde platí stejný podmínky jako na veřejných komunikacích. To znamená že tam třeba nesmíš jezdit bez řidičáku s vozidly jejichž řidič musí mít na veřejných komunikacích oprávnění. Stejný to je s vozidly, pokud musí mít na veřejný STK, tak pokud nemá, na účelový komunikaci nesmí jezdit. A pro neschválený bastly to platí rovněž. Takže jen do prvního průseru. A nebo v oploceným pozemku kam se nedostanou třetí osoby.
Sám jsem to nevěděl až do okamžiku, co poliši řešili na polním letišti sražení osoby motorovým vozidlem, jehož "řidič" neměl papíry ("příbuzenská autoškola") a "řidič" to dostal jak na veřejný komunikaci 2 roky natvrdo s zákazem autoškoly další 3 roky a člověk, co tam to auto dovezl a půjčil ho dostal podmínku.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
termit256

#11 Příspěvek od termit256 »

Ja nevim co je za problem s nalezenim vrakace.
https://www.google.com/search?q=Zl%C3%A ... e&ie=UTF-8
Potvrzuji co pise Celeron, soused prisel o papiry kdyz jel v lese s trakturkem na drevo, nejspis na bonz. Osobne si ale myslim, ze ti to nekdo driv slohne nebo treba decka rozbiji, nez to zacnou resit policajti.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pajosek2 »

Jo tak proto se na výjezdy z polních cest a podobně dávají ty červené patníky. Tam by vlastně platila přednost zprava pokud by tam nebyly. O té změně jsem taky nevěděl a vesele jsem si jezdil traktůrkem po lesní cestě cca 5km do lesa těžit dřevo. Traktůrek samozřejmě bez papírů a já jsem mohl být taktéž :-)
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“