Klimatizace - odvod kondenzátu
Moderátor: Moderátoři
- josef_novak
Klimatizace - odvod kondenzátu
Jde mi o to, že mi začala vlhnout stěna kolem prostupu ven a když jsem foukl do té hadice, tak jako bych fouknul brčkem do sklenice vody. Zítra dopoledne to rozeberu, ale netuším, co mě čeká?
Standardně bych očekával pouze samospád a po osmi letech přicpaný odtok třeba bahínkem, které se nahromadilo z prachu.
U běžných klimajednotek malého výkonu je kondenzace vzdušné vlhkostí příliš malá na to, aby zkondenzovaná voda musela být odváděna čerpadlem. To by musel být kondenzát jímán do nějaké nádoby a z ní pak občas přečerpán.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- josef_novak
Kondenzátní hadice je u odtoku izolovaná, takže asi bude někde spojka na tu venkovní, ale zatím nevím, jak to dál rozebrat. Tak i to napojení vypadá normálně a kdyby, tak by to teklo přímo z jednotky přes plasty.
Edit: Ještě mě napadlo, že uvnitř je na chladivu černá izolace a venku bílá, takže někde v té PUR pěně je napojení a to kdyby netěsnilo, tak se tam bude srážet voda. Zkusím to zapnout v rozebraném stavu a budu bádat.
- josef_novak
- josef_novak
Dnes tam dám "sloní hovno", nic lepšího nemám, ale je to zralé na výměnu, jenže vydlubávat v 30 cm stěně PUR pěnu se mi moc nechce.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Ovšem já teda nevim, školy nemám, ale chránička kabeláže není tak úplně jako že trubka na odvod kapalin, ne?