Proč to sem ale dávám - zaujalo mě umístění zemního spoje od koncového IO hlavního zdroje, který jde okolo všech součástek. Nejen že stačilo trochu změnit layout a tento spoj by vůbec nebyl potřeba a zdroj by měl menší problémy se stabilitou, které se výrobce snažil řešit blokováním zpětné vazby velkými svitky. Číňanovi vůbec nepřipadalo divné umístit asi 0,5 mm od tohoto spoje vývod rezistoru pomocného zdroje připojený na opačný pól primárního usměrňovače. Na této vzdálenosti je tedy izolace DPS namáhána napětím přes 400 V
Samson XP308i
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Samson XP308i
Proč to sem ale dávám - zaujalo mě umístění zemního spoje od koncového IO hlavního zdroje, který jde okolo všech součástek. Nejen že stačilo trochu změnit layout a tento spoj by vůbec nebyl potřeba a zdroj by měl menší problémy se stabilitou, které se výrobce snažil řešit blokováním zpětné vazby velkými svitky. Číňanovi vůbec nepřipadalo divné umístit asi 0,5 mm od tohoto spoje vývod rezistoru pomocného zdroje připojený na opačný pól primárního usměrňovače. Na této vzdálenosti je tedy izolace DPS namáhána napětím přes 400 V
Jen to potvrzuje mou teorii, že i ti jejich "návrháři" ve většině případů ani nevědí, co přesně dělají, k čemu to má sloužit a jak.
Spousta těch chyb vzniká i při reverzním inženýství, kdy rejžák vůbec nepochopí, co původní výrobce sledoval a zamýšlel.
V naprosto všech případech reverzního inženýství pak dochází k záměně materiálu za materiál o jednu až dvě třídy horší, než jaký byl použit originálním výrobcem.
To znamená, že namísto LowESR elytů jsou zcela všude vč. zdrojů použity jen obyčejné 85°C.
To, že má elyt smršťovku s potiskem Nipponu či Rubyconu ještě neznamená, že to ty značkové elyty jsou.
Už víckrát jsem viděl logo Nipponu a typ KMG či KMH i na černé smršťovce.
Je to pro ně svým způsobem i kurvítko zdarma, neboť spínaný zdroj a vysoký kmitočet zvlnění ty 85°C mizerné elyty po roce a něco odstaví sám.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: