válec OKI

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
radioelectrum

válec OKI

#1 Příspěvek od radioelectrum »

dostala se mi do rukou tiskárna OKI B401d, píše výměnu válce. válec 2% toner 70%. tiskne perfektně. až dojdou ty 2% tak se tisk zastaví nebo to pouze bude pořád informovat že došel válec? Vím že u starších tiskáren PH jsem dosypal toner a válec vydržel ještě jednou tolik, někdy i dvakrát. Je škoda měnit zbytečně válec, když to může někomu doma s tím 70% tonerem posloužit ještě nekolik let.
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

s okinou ti neporadim ale kazdy vyrobce to dela podle sebe... muj samsung odmital tisk krom testovacich protokolu, Brother v praci hlasi vymente valec uz asi rok a porad tiskne....
termit256

#3 Příspěvek od termit256 »

OKIna jen prepali obycejnou pojistku ve valci a prestane tisknout. Pokud pojistku vymenis (je tam tusim na 20 nebo 50mA) pojedes dal jako by se nechumelilo. S pasem a zapekackou je to uplne to same.
radioelectrum

#4 Příspěvek od radioelectrum »

takže ji mám někomu dát s tím že až přestane tak aby mi ji dovezl a tím že potom mu ji "zaktivuji" k dalšímu tisku.
PotPalo

#5 Příspěvek od PotPalo »

S tou poistkou vo valci je to inak. Napríklad Minolta MagiColor 2400 ju má tiež, je tam vidieť, je z vonkajšej strany. Po vložení nového valca podľa nej vie že je nový, vyresetuje si to počítadlo, prepáli ju, a ide. Takže stačí vymeniť poistku na valci a tlačiareň si myslí že je nový. Pokiaľ je tam čip, je to horšie. Inak v nastavení tlačiarne sa niekedy dá nastaviť čo to má robiť pri prázdnom toneri a tak. Buď sa tlač zastaví, alebo to ignoruje a pokračuje. Tiež pozor na odpadný toner, niekedy je nádobka súčasťou valca, tak ju vysyp, aby sa nezaplnila. Myslím, že práve pre ňu to počíta životnosť valca, nie pre samotný valec.
radioelectrum

#6 Příspěvek od radioelectrum »

tak mi pomohl odkaz na toto video.
https://www.youtube.com/watch?v=UzeBOH3 ... 4R4FHL13_o
nejprve mi to hodilo chybu, ale když jsem to skratoval až po zapnutí tak to potom pomohlo. takže teď rozdělat a vše vyčistit, a potom bude možné tisknout dále.
Přílohy
P1460657.jpg
P1460657.jpg
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“