Myčka Beko 28220 špatně myje
Moderátor: Moderátoři
- PCmaniac99
Myčka Beko 28220 špatně myje
Vyndal jsem všechny 3 raménka a tu rozváděcí trubku, vše jsem propláchl vodou. Zkusil k té rozváděcí trubce přidělat vrchní a prostřední raménko a pustit vodu, voda stříkala všude raménka se otáčela a žádnou prasklinu jsem nikde nenašel. Prostřední koš má 2 polohy a tím pádem 2 otvory pro vstup vody, aby voda tekla k raménku je tam klapka a i ta funguje bez problémů.
Když jsem vše namontoval do myčky a pustil ji na prázdno tak spodní rameno se točí a voda z něj stříká. Prostřední rameno se otáčí pomalu a vrchní příborové se neotáčí (voda z něj teče). Myslím si že u ramen je malý tlak vody. Myčka je vestavná, je nějaká možnost se k oběhovému čerpadlu dostat zevnitř?
Myčka má čistící program který pravidelně používáme v kombinaci s čistícím prostředkem na myčky.
- PCmaniac99
- PCmaniac99
Spustil jsem program předmytí a během programu jsem myčku několikrát otevřel a podíval se co se děje. V průběhu celého progamu se točilo pouze střední a vrchní rameno, spodní se ani nehlo. Tak že je jasné že je chyba někdo v tom rozdělovacím kolečku které se neotáčí a nerozděluje vodu.
Bohužel bližší zkoumání vyžaduje myčku vyndat.
Číslo dílu by mělo být 1760400100, pokud si chceš na netu prohlédnout fotky jak to vypadá.
Motor je na 230V, tedy ho lze snadno vyzkoušet (pokud má člověk alespoň nějaké znalosti elektroniky) a spínač by se měl dát normálně propísknout. Ventil jako takový je tuším jen secvakaný, nicméně dost nešikovně a na těsno, takže to chce dost opatrnosti a ideálně mít čím packy podkládat při odehnutí.
- PCmaniac99
- PCmaniac99
Kompletní rozborka myčky. Ještě že máme doma vysavač na mokré vysávání.
Motorek kterej otáčí rozdělovačem vody občas jede a občas ne ale vrčí pokaždé. Občas jede i několikrát za sebou a potom několik spuštění sice vrčí ale netočí a potom zase točí.
Motorek GM-16-24LT1 se samostatně neprodává. Objednal jsem celý rozdělovač vody i s poštou za necelých 900,- a zatím vyčistím všechna možná vedení atd. Motorek dorazí v úterý.
- PCmaniac99