Li-Pol baterie - čím je to pájené?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JoDiK

Li-Pol baterie - čím je to pájené?

#1 Příspěvek od JoDiK »

Dostala se mi do ruk baterie 4x Li-Pol spojená sériově, jeden článek vadný. Chtěl jsem to rozdělat, že ty tři budou použitelné, ale ač se trafopájkou snažím jak chci, jen se mi podařilo nalepit a přepálit na tom přidaný cín, ale ten původní materiál se ani nehnul.
Přílohy
li-pol0.jpg
li-pol0.jpg
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Pouzi vykonnejsiu spajkovacku, prip. nejake tavidlo.
Nakadah

#3 Příspěvek od Nakadah »

Fakt jenom jeden vadný? Mě to přijde celé nafouklé jak buchta.

Použij 100W páječku s velkým hrotem, trafačka má minimální tepelnou kapacitu hrotu a ty silné vodiče berou hodně tepla pryč.

např. https://aukro.cz/pajeci-pero-230v-100w-zd-715l-6940465352?gclid=Cj0KCQjwp5_qBRDBARIsANxdcinbztuZH-D5YRqpAKsg6ZzVgQjnOpuKLjsqLax2XWXcq3nRidgKBOIaAkxPEALw_wcB
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Tiez by som to vyhodil cele.
gepard

#5 Příspěvek od gepard »

Taktéž se k výměně všech článků přikláním, oprava by byla nerentabilní (o cenu další páječky). Ty další články půjdou "do kopru co nevidět".
-- Gepard --
weed_smoker

#6 Příspěvek od weed_smoker »

Podle fotky je baterka dobrá jenom jako terč s pyrotechnickou indikací zásahu na 25m pro vzduchovku.Není to zrovna ekologický využití,ale zásah vypadá pěkně.A pokud to provedeš na nějakym smetišti nebo ruině,nemuselo by to vadit ničemu.
PotPalo

#7 Příspěvek od PotPalo »

Smetisko by mohlo "chytnout", nedoporučujem.
Problém nieje pájka samotná, ale zoxidovaný povrch. Treba to trošku oškrabať, potom to pôjde.
sinclair

#8 Příspěvek od sinclair »

Je to skutečně efektní, viděl jsem to na RC autě na ulici. Asi se tomu kousnul motorek a elektronika nebyla zrovna nějak chytrá, tak akumulátor celé autíčko rozmetal na pěti metrech. Ta koule ohně byla dost impozantní :D
Sadra17

#9 Příspěvek od Sadra17 »

weed_smoker píše:Podle fotky je baterka dobrá jenom jako terč s pyrotechnickou indikací zásahu na 25m pro vzduchovku.Není to zrovna ekologický využití,ale zásah vypadá pěkně.A pokud to provedeš na nějakym smetišti nebo ruině,nemuselo by to vadit ničemu.

já jí teda zkusil propíchnout hřebíkem a nic se nedělo 8O
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

A bola nabita?
Sandal

#11 Příspěvek od Sandal »

Tak mne by zajímalo čím je to pájený, protože jsem se s tim setkal před pár dny, když jsem potřeboval trochu vytunit váhu vzduchu na autě a zaboha nešlo pájet na vnitřní vývody konektoru v rozkuchaný váze.Tváří se to jako cín ale neni to cín.Musel jsem oškrabat vývody až na čistou měď a tam jsem se už chytnul.Co je to za divnou slitinu kterou je to zapájený?Roztavit trafopájkou to nešlo ani za boha ale zaletovaný to bylo.To bylo pod lupou dobře vidět.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“