Dotaz - využil by někdo barvivo na plasty?
Moderátor: Moderátoři
Dotaz - využil by někdo barvivo na plasty?
A kutilmile - nelituju tě
Zkoumáním s jedním penzistou, co navrhoval vstřikolisy vyplynulo, že pro zaručený výsledek je koncepce se spirálovým vrtákem nepoužitelná. Je potřeba mít kompresní šnek, nejlépe dvoustupňový s odvětráním a to je amatérsky nevyrobitelná věc.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
To všecko je známo. Já se ptal, jestli by někdo nevyužil barvu na plast, konkrétně na polyolefíny... ???
Ten šnek jsem samozřejmě myslel venkovní průměr furt stejnej ale vnitřní "kužel" se roztahuje směrem k trysce. To samý udělá promněnný stoupání, u násypky hrubej a u trysky jemnej.
Ty šneky můžou být taky dvojčinný, nejdříve jedna komprese kuželem a dředehřevem na krupicovou kaši, pak se kužel šneku prudce zmenší a je tam odvětrání a pak druhá komprese s hlavním ohřevem na medíček a tryska. Nezapomeň, že lisovstřik je rázovej stroj, filastruder kontinuální, takže jeho principy jsou malinko jiný. To chce spíš koukat k lidem, co táhnou nekonečný profily plastových lišt a pod.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nedělám si v žádným případě nároky na to, že by kontinuální intrudéry měly vypadat stejně. Ale je to hodně příbuzná technika - dejme tomu asi jako silniční a terénní kolo.
No a na ty barvy se ptám proto, že možná dojde k tomu, že můj aktuální zaměstnavatel bude likvidovat nějaký starý skladový zásoby a nějaký barviva v tom skladu jsou taky - pokud by se to ve vedení podařilo prosadit a ty barviva by šlo místo vyvezení na skládku jen někomu za zbytkovou cenu odprodat, podnik místo placení za likvidaci odpadu by ještě nějakou kačku získal a případnej kupec by měl lacinej barevnej matroš. Z podobnýho důvodu (že se bude pravděpodobně odprodávat) jsem tady nedávno pověsil podobně stylizovanej dotaz na případnej zájem o průmyslovou drtičku na plasty včetně technický specifikace, ale hyperaktivní CENZOR to pokládal za porušení Pravidel formou obchodního inzerátu bez uvedený ceny a celej post bleskově zlikvidoval do Koše ...
Já se tady jen ptám, jestli to má mezi lidma kolem 3D tisku vůbec nějaký možný využití - o případným prodeji atp. se ještě bude muset rozhodnout ve vyšším vedení právě i na základě toho, jestli vůbec někdo projeví zájem.