TinyPic používám moře let pro linkování fotek na různá fóra, když to jinak nejde. Jenže, škoda převeliká, končí. A tak hledám náhradu. Perfektní bylo že na web fóru to byla náhledová fotka s výběrem formátu a po kliknutí na foto se načetla stránka s fotkou v plné velikosti. A toho bych rád docílil. Zkoušel jsem ImgUp, Yomm ale fotku mohu prezentovat jen v rozlišení co poskytne hosting. A tak buď je foto malé a nebo je zas zbytečně velké a zabírá velkou plochu. Chce to jen náhled a kdo si klikné uvidí foto velké. Podělte se s tipy kam upload fotek pro prezentaci na různých disk. fórech. Díky.
když to jde tak ano. Ale když to forum neumí? Tak buď žadné foto a nebo holt využít třetí strany. Taky mě dovede vytočit když čtu někde starší příspěvky a je tam postupujte podle přiložených obrázků. A obrázky nikde.
s IrfanView sa vždy dá vložiť fotka na fórum. A to nie len veľkosti poštovej známky, ako to niektorí robia kvôli limitu 300kB. Stačí sa pohrať s kompresiou jpeg.
Velikostní limit na fotky a jiné přílohy mě tady na EB štve, chtělo by to zvětšit. Nevím jaký je důvod aby v dnešní době byl limit 300kB apod. to se ty přílohy ukládají do databáze?
Zmije píše:Velikostní limit na fotky a jiné přílohy mě tady na EB štve, chtělo by to zvětšit. Nevím jaký je důvod aby v dnešní době byl limit 300kB apod. to se ty přílohy ukládají do databáze?
Limit 300KB je velmi dobry. Nie som zvedavy na 10MB rozmazane "fotky" z mobilu. Zmysel by mozno malo automaticke zmensovanie (pre tych, co to nedokazu) - ale ani to nemusi pomoct, pretoze niekedy treba fotku orezat.
300kB bohatě stačí na pěkný obrázek. Pokud ho někdo na mobilu nemá jak zmenšit - jde to. Stačí libovolně velký obrázek vložit do MMS, mobil si ho automaticky zmenší sám. Pak jen stačí zmenšenou fotku uložit a už se může posílat na fórum.
Čo chcete zmenšovať? Aké megalomanské fotky chcete dávať na fórum? Tu nie sme na umeleckom fóre HD fotografie. Toto je technické fórum a akákoľvek podstatná informácia sa musí do 300kB zmestiť. Všetko ostatné je len zbytočná omáčka, šum a spam.
Ukážka je z knihy Malý technický naučný slovník.
Fotka 12MPix je upravená v IrfanView - jemne orezaný okraj, zmenšené na polovicu a uložene v kvalite 37. (Štandard je 80, maximum je 100)
Nafoť větší desku s množstvím SMD. Nejde jen o obrázky .PDF co se vejdou do 300 kB moc není. 10 MB je nesmysl, měl sem na mysli zvětšit limit na 500kB až 1MB podle možností serveru.