Dnešní den "Blbec"
Moderátor: Moderátoři
Dnešní den "Blbec"
Dušovala se , že stiskla 5 x tlačítko start, což by mělo udělat 5 x 30 sekund. No a protože zrovna zvonila pevná linka, co má na chodbě tak šla telefonovat. Když se vrátila, v kuchyni bylo bílo a smrad. Mikrovlnka stále jela ale ze žaluzie na boku se valil dým. Všimla si, že na displeji je ještě asi 1 minuta a tak vycukla mikrovlnku ze zdi.
Když jsem přijel, tak dým už byl vyvětraný ale smrad šílenej. Ty bagety byly na povrchu hnědý, ale uvnitř černý na uhel a na talíři mikrovlnky byla nějaká hustá, skoro černá tekutina, co vytekla z těch baget. Z čeho to sakra míchaj a pečou, že by do těsta přidávali sejra?
Mikrovlnku jsem vyčistil z nejhoršího a zkusil s talířem vody. Maká úplně normálně. A taky jsem zjistil příčinu, tlačítko start je asi rozlámaný a nahodile násobí počet stisknutí. Mě se povedlo jedním stiskem místo 30 sekund nastavit rovnou 2 minuty. Takže tak to vypadá, když se nezkontroluje na displeji kolik minut tam skutečně je. No máti bez brejlí blbě vidí...
A propo, ten smrad je šílenej a po 3 hodinách nucenýho větrání ventilátorem je to stále stejný. Nepomáhají ani ty hajzlíkový přebíječe smradu ve spreji.
Nemáte prosím někdo tip jak se toho smradu nejlíp zbavit?
Díky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zvýší se účinnost toho octovýho odsmraďovadla když ho naleju 1:1 s vodou do varný konvice a nechám ji povařit? Zároveň se vyžere kámen.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Blbé bylo, že mikrovlnka stále smrděla, i když jsem všechny přístupné plochy otřel. Musel jsem ji vyřadit z provozu a pořídit jinou. Doufal jsem, že za pár dnů vyčichne. Jenže smrad spáleného pečiva v ní zůstal i po roce a déle. Mám ji v kůlně. Jak se rozjel ventilátor, smrad se objevil. Snad kdybych ji celou rozebral a omyl úplně všechny povrchy... Ale k tomu jsem se nedostal. I když logicky jednou vysmrádnout musí. Možná už to vyprchalo. Už jsem ji několik let nezkoušel zapnout.
1200W velká kráva Whirlpool, model M215. Nákup netuším, cca 2005-2006?
Elyty v měniči displeje? Stuďák na žhavení? Jinak zbytek elektroniky jde.
Porouchaná ještě vůbec nebyla, při používání 7/365 na kdeco, včetně IR zářičů. Všechna tlačítka, 6-th sense i rotační kodér chodí v pohodě.
Myslím, že to bude mít malý trafáček, v klidu to bere asi 4VA. Má to trvalý hodiny, kterým ještě po tolika letech funguje jakási záloha po výpadku i několik hodin.
P.S.: Ten šílenej kýbl pro anodový magnetronu zůstává po vypnutí ze sítě zčásti nabitý?
Co slídové okénko v mikrovlnce, v jakém je stavu?
Sinclaire, tu Whirpool krávu se spodním a horním vyzařovacím vokýnkem mám asi doma ve skladu a bouchlým trafem. Takže tak dokonalá není. Ale já ji kupoval už někdy 1995, takže to bude asi předchůdkyně. Ale vše, co píšeš, má taky. Jo a měla Crips talíř, takže uměla i spodní pečení, což dnes nemá žádná.
- Artaban001
Tiež som raz prihrieval rožok v mikrovlnke, a raz chleba v elektrickej rúre, a akosi som na to zabudol. Ale všetok smrad sa vyvetral aj bez octu, len to chce čas.
Vycistil som vsetko, kam som sa dostal - chladice, ventilatory, zdroj, ale smrad nezmizol. Nechal som ho tyzden bezat, nech smrad vyfukuje - a smrdel aj po tyzdni... Odvtedy niekde bezi 4 roky - ale ci este smrdi, to zistim az ked sa pokazi a zase ho donesu.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: