Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Tak jsem včera chtěl vybrat pár korun u bankomatu ČS v Pardubicích na rohu ulic Jana Palacha a Na Spravedlnosti. Tak jako vždy jsem si při zadávání PINu druhou rukou zakryl klávesnici a tak jako vždy jsem se lehce snížil v kolenou abych se jen tak formálně podíval, zdali není na bankomatu instalována kamera, snímající klávesnici. Jaké bylo moje překvapení, když tam kamera byla. Tak jsem dokončil vyběr a zatelefonoval na infolinku ČS. Paní to se mnou probrala a že tam pošle někoho z pobočky (která je hned za bankomatem). Ale ouha, pobočka je zcela výjimečně uzavřena. Tak že tam prý někoho okamžitě pošle a dočasně jsme zablokovali moji platební kartu. Za 20 minut volá pán, děkuje mi, ale netrefil jsem se. Je to prý skener pro složenky. Ale mají ho jen některé bankomaty.
No to by mě zajímalo koho napadlo instalovat optické čtečky do těch samých míst, jako hackeři instalují kamery na skenování klávesnice.