Printscreem není celý

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

Printscreem není celý

#1 Příspěvek od dvorak »

Na notebooku s OS Windows 7 Home 64 mám Oracle VM Virtual Box, ve které mohu přes Windows XP otevřít progámek pro reset tiskárny Canon IP 1900 - přímo ve W7 nefunguje, alespoň ne u mne.
Problém je ale v tom, že obráz je malý a já musím hned na počátku kliknout na položku Lock release, která je "utopená" někde dole. Dá se to nějak vyřešit, aby obraz byl celý ?
Přikládám obě varianty toho prográmku - jak ve W7, kde je komplet, tak v XP, kde chybí právě ta spodní důležitá část.
Děkuji.
Přílohy
Reset - XP.png
Reset - XP.png
Reset - W7.png
Reset - W7.png
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Zkusil bych jiné rozlišení monitoru.
Mám nějaké programy v notebooku, a ty okna, co se mají vykreslit, jdou "za roh" a žádný postranní posuvník se nenabídne.
FHonza

#3 Příspěvek od FHonza »

Je na to taková finta:
když se ukáže dialog, tak stisknout Alt+Space, poté šipku dolů a Enter. Tím se začne posouvat dialog. Takže pak šipku nahoru (tím odsunout horní část dialogu mimo okno). Posun se ukončí opět stiskem Enter.
PotPalo

#4 Příspěvek od PotPalo »

Tak toto síce funguje, ale po Enter to skočí naspäť dolu, aby bolo vidieť aspoň časť vrchnej lišty.

Pokiaľ zmena rozlíšenia toho XP vo virtual boxe nefunguje, sú tu dve možnosti:

Jednoducho prechádzať tlačítka pomocou Tab, orámované tlačítko je práve "na muške" a potom vybrať Enterom (alebo medzerníkom) hneď prvé mimo obrazovku.

Ďalšia možnosť je v tom prvom prípadne kde je to vidieť držať stlačený Alt. Tým by sa mali podčiarknuť písmená na tlačítkach, toto písmeno si zapamätať, a hotovo. Tlačítko sa dá aktivovať stlačením Alt+príslušné písmeno.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Alebo pripojit sa tam cez remote desktop - tam sa da nastavit rozlisenie na strane klienta.
Odpovědět

Zpět na „Software“