Integrovany obvod pro ekvalizer

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jir11

Integrovany obvod pro ekvalizer

#1 Příspěvek od jir11 »

Dobry den,
je mozne nekde sehnat (vyrabi se) integrovane obvody pro ekvalizery? Neco podobneho jako se vyrabely obvody KA22235, BL3812, LA3600...?
Dekuji za reakce
patrikvarga

#2 Příspěvek od patrikvarga »

Na ebay určite.
Na Slovensku má Avelmak LA3600, LA3607.
Naposledy upravil(a) patrikvarga dne 02 říj 2019, 11:04, celkem upraveno 1 x.
termit256

#3 Příspěvek od termit256 »

Nevim jak tyhle konkretni obvody, ale kdysi davno jsem dva nejake podobne typy zkousel a sumelo to jak prase. Pouzitelne maximalne tak do autoradia.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Niektore typy sa pouzivali aj v hifi systemoch a boomboxoch. Sumelo to podstatne menej ako slavny Condor.
Osmdesat

#5 Příspěvek od Osmdesat »

Specializované eq obvody na analogové bázi už se podle mě nevyrábějí. To už je všechno minulost. Dnes se vše valí přes DSP obvody nebo se to řeší softvérově.
Na íbeji ty staré obvody jsou, tak jich pár shrábni a užívej, dokud jsou!

Ano, plastové věže zdo poloviny 90. let je používaly. Pak se začly v těch pseudohifi systémech použivat různé zákaznické číslicově řízené čipy, v souvislosti s tlačítkovým a dálkovým ovládáním ve spojení s efektními VFD zobrazovači. Jádrem všeho byl nějaký specializovaný SMD šváb, který vše řídil a zpracovával. Tak to měli udělané ti "velcí". Čiže už od poloviny 90. let tyhle jednoduché EQ obvody musely být na ústupu.

Ve slavném Condoru, co jsem zaznamenal, šuměl hlavně první stupeň hlavového předzesilovače. Jinak u rádia nebo ext. vstupu jsem výrazný šum nezaznamenal. A slavný byl, to mu nikdo neodpáře. I když šuměl.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“