plomba na skrutke

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
samec

plomba na skrutke

#1 Příspěvek od samec »

Čo s plombou na skrutke pri oprave/reštaurovaní historickej techniky? Odstrániť alebo sfalšovať?
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

No to je otázka. Když odstranit, tak to musí vypadat, jako by tam nikdy žádná plomba nebyla a ani nepatřila. Když repliku, tak dokonalou.
A obráceně - než nedokonalou repliku, tak raději nic.
Ale je to můj názor.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
samec

#3 Příspěvek od samec »

No nie je to škoda zničiť?
Přílohy
plomba.jpg
plomba.jpg
Eleman

#4 Příspěvek od Eleman »

Je to škoda zničit.
Je opravdu nutné do toho přístroje lézt?
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Kremik

#5 Příspěvek od Kremik »

Mi to připomíná chození kolem horké kaše. Buď budeš mít zaplombovaný nefunkční vrak, nebo funkční přístroj bez plomby. Tak co je lepší?
samec

#6 Příspěvek od samec »

Len ma zaujíma, čo s tým robia skúsení reštaurátori.
Crifodo

#7 Příspěvek od Crifodo »

Tak okolo toho neřečni jak dobroserové v Evropském parlamentu, odlej si to logo do pryskyřice, dogravíruj tu poškozenou část, namíchej z asfaltu a kalafuny pečetní hmotu a je to. Nebo jestli ti to za ten ojeb stojí, vytiskni si pečetidlo Metra Blansko na 3D.
termit256

#8 Příspěvek od termit256 »

Normalne se to da zkopcit. Nalej na to silikon, pak sadru, do ni kapku cinu, po oprave zalej diru voskem a otiskni tam to cinove "razitko".

Delal jsem to tak kdysi u velkeho a draheho deonu v trafaku kdyz mne z CEZu buzerovali ze deon nema ty plomby na sroubkach. Slo to pekne, od originalu okem k nerozeznani.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lukas-Peca »

Mě by zajímalo, proč by to kdo dělal. Ta plomba je tam právě proto, aby bylo poznat, že do toho nikdo nelezl. Přístroje s plombou jsou cennější, protože je jisté, že je nikdo nerozvrtal. Pokud se v tom budeš hrabat a pak zfalšuješ plombu, dopustíš se vlastně podvodu. Sám stejně budeš vědět, že to není v původním stavu z výroby, a když to budeš chtít někomu prodat a budeš mu tvrdit, že to je původní plomba, podvedeš ho.

Něco jiného jsou různé "alternativní" případy jako třeba jističe, kde to má praktický význam.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“