Dálkový ovladač Hörmann HSZ
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Dálkový ovladač Hörmann HSZ
2kanálový HSZ2-868 - ale má vadu, že nevysílá
1kanálový HSZ1-868 - ale má poničený kryt s tlačítkem.
Pojal jsem záměr udělat z toho jeden bezvadný.
Přímočará cesta je namontovat funkční jednotlačítkový tišťák do dvoutlačítkového pouzdra. To mi ale přijde blbé, aby měl dvě tlačítka, z nichž je funkční jen jedno. Tak jsem začal zkoumat, jestli by ten jednotlačítkový tišťák nešel zdvoutlačítkovat.
Jediný rozdíl mezi oběma variantami je to, že na dvoutlačítkovém ovladači je osazeno i druhé tlačítko, ovšem pozor, připojené přes tlumivku (viz zakroužkovaná dvojice součástek). U prvního tlačítka žádná tlumivka není.
Vrtá mi hlavou, proč tam ta tlumivka vůbec je, a proč jen jen u jednoho tlačítka. Jediný důvod, který mě napadá, je to, že dotyčné tlačítko je uvnitř anténní smyčky, a že by jinak příliš ovlivňovalo anténu.
Nějaký jiný nápad?
Připadá mi divné, že by zapájením neosazeného tlačítka ovladač získal další funkce, na které asi není naprogramován.
EDIT: Reakce byla na původní dotaz.
- tomasjedno
P.S. Mám dokonce jeden ovladač HSE1-868 BS, ve kterém je na tišťáku osazené i druhé tlačítko (pro variantu HSE2-868 BS) a volba počtu tlačítek se dělá až nasazením krytu
P.P.S. Velmi by mě překvapilo, kdyby existovala verze firmwaru pro každou variantu zvlášť. Tím by si výrobce přivodil mnohem vyšší náklady, než co ušetří neosazením jednoho tlačítka.
- tomasjedno
Tepelná setrvačnost takové guče je velká, stačí potom nahřát jeden pad, potom rychle přehodit hrot na druhý pad, ten první mezi tím nestačí schládnout a najednou je tlumivka odpájená.
Horkovzduchem tyhle tlumivky moc bez poškození nejdou, bezpečně jen zespoda (přes plošňák).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- tomasjedno
- tomasjedno