VN-měnič z tiskarny OKI

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Artaban001

VN-měnič z tiskarny OKI

#1 Příspěvek od Artaban001 »

Hezký večer. Z kontejneru jsem ukořistil torzo nějaké tiskárny od OKI. kromě zajímavě silnýho BLDC motoru (24V/2.5A) a pár elektromagnetických spojek jsem ukořistil desku pro napájení válce a komponentů na transfér toneru.
Tato deska dává nejspíš několik napětí v jednotkách asi stovek voltů, nebo několik kilovoltů. Zaujalo mě to největší VN trafo, který podle jeho provedení generuje nejvyšší napětí. Stálo mi za to obšlehnout z desky schéma měniče a pak jej spolu z obvodem z desky vystříhat. Na 24V zdroji jsem jej rozchodil, akorát jsem zatím nenašel "protipin" k tomu fastonovýmu vývodu. Víc jsem s tím neexperimentoval, protože jsem měl obavu, abych nezpůsobil náboj mezi 24V stranou zdroje a zemí a něco tak ve zdroji neprobil.
Přílohy
VN-deska_spoje.jpg
původní deska napájení tonerové části
původní deska napájení tonerové části
VN-deska.jpg
Původní deska napájení tonerové části
<br />LED svítí červeně přes plexisklovou rozptylovací tyč a nejspíš slouží k mazání optického válce před osvitem válce LED hlavou
Původní deska napájení tonerové části
LED svítí červeně přes plexisklovou rozptylovací tyč a nejspíš slouží k mazání optického válce před osvitem válce LED hlavou
VN-Menic.jpg
Vystřižená část (samostatně funkční) po skončení experimentování - trafo bylo odpájeno za účelem pozdějšího použití. Vytěženy součátky a zlikvidováno
Vystřižená část (samostatně funkční) po skončení experimentování - trafo bylo odpájeno za účelem pozdějšího použití. Vytěženy součátky a zlikvidováno
VN-menic_schema.jpg
Vývod z označením regulace vedl k nějakýmu IO - buď se tím měnič blokoval, nebo reguloval
Vývod z označením regulace vedl k nějakýmu IO - buď se tím měnič blokoval, nebo reguloval
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“