Myčka Brendt VH900XE bručí a nezměkčuje vodu

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

Myčka Brendt VH900XE bručí a nezměkčuje vodu

#1 Příspěvek od Hill »

TOPuji toto vlákno:
Už nějakou dobu pozoruji, že myčka Brandt VH900XE po zapnutí hlavního spínače a zavření dvířek bručí.
Dodatečně jsem zjistil, že si neodebírá solanku na regeneraci katexu a ten už nezměkčuje vodu. Sůl v zásobníku už dlouho neubývá. Jde tedy buď o čerpadlo nebo ventil na solný roztok. Myčka v důsledku toho nechává na nádobí vápenaté úsady.
Je k ní dostupné někde schéma s časovým diagramem, nebo někdo víte, co je tam od uzavření dvířek pod napětím, než se tlačítkem odstartuje vlastní mycí program?
Myčka je vestavná, tak to zkouším tady, než ji budu dolovat z kuchyňské linky.
Místně nejbližší servisák bílé techniky má na Brandty nějakou alergii a vůbec se k tomu nehrne.
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

nedivím se že má na Brandty alergii.
Každopádně změření ventilu (cca 4kohm) popřípadě vyndání a kontrola pístku tě nemine. To bručení, může mít několik důvodů. Buď se přetáčí ventil děleného mytí do výchozí polohy, nebo se spustil ventil který napouští myčku z kazety na boku (tzv předehřev) někdy jsou ventily zdvojené aquastop ventil a přepouštěcí
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Regenerace by měla mít ventil, kdo ví, co je v tom Brandtu, ale vypadá nějak takhle: https://www.mamlux.cz/nahradni-dily-ele ... 865-detail
Chtělo by to vyřešit co nejdříve, neregenerovaný katex po nějaké době už nejde regenerovat.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Díky, toto je mi jasné. Myslel jsem ale, že se dozvím něco konkrétního o tom, co je tam vlastně pod napětím hned po uzavření dvířek, než tu myčku vydoluju z linky a odstrojím, když už to budu muset stejně dělat nadvakrát, ať je to taky všechno a netahám ji potřetí.
Třeba do dvířek už bych nerad lezl podruhé - konektor dávkování leštidla měl špatný kontakt, ale, než jsem to naměřil, bylo kolem krve, jak ze mě (jenže v rukavicích by se mi blbě rozpojoval a připojoval konektor) - ty plechy totiž mají žiletkové otřepy po střihu na hranách, výrobce se neobtěžoval je začistit; ty řezy nebyly ani cítit. Možná i to je důvod, proč se servisu do toho nechce.
bu2520

#5 Příspěvek od bu2520 »

u takového Whirlpoola je to běžné stačí jen jednou zapomenout rukavice při manipulaci a už teče krev.
Po zapnutí bývá aktivní vypouštěcí čerpadlo a pokud je myčka vybavená rozdělovačem vody tak najíždí do nulové polohy. Po cca 30 vteřinách začne napuštění, buď z kazety, nebo přímo z vodovodu.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Díky, pánové, jestli se mi časově poštěstí, mrknu na to ještě dnes.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“