Spínaný zdroj pre skener Nikon Coolscan 4000ED
Moderátor: Moderátoři
Spínaný zdroj pre skener Nikon Coolscan 4000ED
Skener mi zacal pocas skenovania mrznut, vzdy sa musel vypnut a znovu zapnut, neskôr uz nesiel spustit vôbec. Je tam tento spínaný zdroj:
http://shtengel.com/gleb/Nikon_4000_500 ... supply.htm
Žiadnu schému k zdroju nemám ani neviem dohladať, ale popravde moc súčiastok tam nie je.
Vetva +15V je v poriadku. Ale na ostatných pinoch kde má byť -12V a +5V napätie skáče od 1,5V po 3V.
Vymenil som všetky elyty okrem veľkého 400V. Tiež som vymenil STRW6756 podľa rady v linku ale tiež bez úspechu.
Po spustení zdroja počuť pravidelné cvakanie , ale nič elektromechanicke tam nie je.
Na 15V fungujucej vetve je regulator napätia SK3150J, na 12V SK3120F.
Ako vidíte som len obyčajný menič súčiastok samouk, ak máte pre mňa cenné rady, vopred ďakujem.
Existujú súčiasky aj typu - ako si uviedol SK3120, ale to sú výrobky fy. Thompson comp. a sú to diódy a nie v púzdrach izol. TO220.
Nakoniec aj ten STR-W6756 je od fy. SANKEN .... a zdroj by mal fungovať aj s odpojeným konektorom na sekundári ....
P.S. Na chladiči tých regulátorov je ešte "niečo" v púzdre TO220, čo to je?
Stefan 31
Dostanem sa k tomu vždy až večer, ale práve ako píše Štefan31 najväčšie podozrenie mám na to niečo v púzdre TO220, je to schované za kondikom a ten bude muset ist von aby som to odskrutkoval. Myslím že na puzdre bolo nakreslene že su to dve diody proti sebe. Večer to pozrem nafotím a dam sem.