napájecí konektor zdroje Xbox360
Moderátor: Moderátoři
napájecí konektor zdroje Xbox360
původní originální kabel je 7-žilový (2x žlutá +12V, 2x černá GND, červená +5VSb, modrá PS-ON, bílá Sense (popisy dle desky ve zdroji)
ten kabel z Ali je jen 6-žilový. 2x červená +12V, 2x černá GND, červená +5VSb, modrá PS-ON
Takže chybí vývod Sense. Zatím se mi na zdroji nepodařilo spustit výstup 12V, potřeboval bych vědět jak to spínání funguje. Po vzoru ATX zdrojů jsem zkusil propojit PS-ON a GND - nic se nestane. Pokud prpojím PS-ON s 5VSb, tak se změní svit LED ve zdroji ze žluté na červenou (+ k tomu slabě svítí i zelená) a na okamžik se na výstupu 12V objeví ale začne hned klesat dolů k až k 0V. Zkusil jsem tedy vývod Sense propojit (přes odpor) k +12V, ale nic se tím nezmění.
1. nevím jak je ovládán vstup PS-ON
2 nevím kam připojit vývod ze zdroje označený jako Sense (na desce zdroje je doslova napsáno RSENSE
Ještě pokud někdo takovýto Xbox máte - tlačítko Power je takového zvláštního tvaru propadlého kužele a pocitově nemá žádný mechanický krok, nevím jestli je to normální
(v původním konektoru zdroje byla někde přímo v té zalité plastové kostce konektoru přerušeno GND)
Mě ze začátku vůbec nenapadlo že Sense má jít na GND, protože obvykle se takto označeným vývodem snímá velikost napětí pro regulaci někde na druhém konci kabelu aby se eliminoval úbytek na "drátech"
(a ten hl vypínač na samotném Xboxu je opravdu dotykový)