Zálohování na HP DAT72 - zkušenosti.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Zálohování na HP DAT72 - zkušenosti.

#1 Příspěvek od jjilek »

Zajímalo by mne, jaké jsou reálné možnosti zálohování se zálohovací mechanikou HP DAT72. Zejména chybovost a reálná doba uložení.
https://www.czc.cz/hewlett-packard-stor ... 19/produkt
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ak mas pasky, tak sa s tym mozes pohrat. Ale pocitaj s tym, ze je to uz mrtvy format.

V robote pouzivame pasky, ale LTO a s menicom (kniznicou). Konkretne LTO-3 a LTO-4. Tie su to uz stare formaty, ale funguje to a kapacita staci. Data sa hned pri zapise verifikuju dalsou hlavou a v pripade chyby sa hned zapisuju znovu. Myslim, ze takto funguje aj DDS.

Pasky by mali byt vhodne aj na archivaciu, ale nepouzivame ich takto. V kniznici sa recykluju, takze po zaplneni poslednej sa prepisuje zase prva.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jjilek »

Já mám mechaniku zabudovanou v serveru HP Proliant ML350-G5, kde si uchovávám technickou knihovnu starého HW a fotografie. Proto mne zajímá, jak dlouho jako archiv mohou vydržet.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Udava sa 20-30 rokov. Otazne je, ake stare pasky zozenies.
Urcite by som to nepouzil na ulozenie jedinej kopie dat. Ale ako zaloha disku je to lepsie ako nic.
starecd

#5 Příspěvek od starecd »

Když už je to téma načaté, jak dlouho vydrží záloha na externím disku a jak dlouho na pevném.Na starém PC mně zkolaboval disku, nějaká data zachránili, ale jsou rozházena na "galimatiáš", tak nevím, jak zálohovat-mám 1T Verbatim.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“