Pekárna UNOLD BACKMEISTER 8650 - nejede motor
Moderátor: Moderátoři
Pekárna UNOLD BACKMEISTER 8650 - nejede motor
V režimu Knead se motor ani nepohnul. Sundal jsem spodní kryt a vše bylo jasné. Rozpadlý řemen (řemeny) a provazy z řemenů namotané na na všechna ozubená kolečka. Hmm, vyčistil jsem, vyzkoušel motor a zase nic. Hledal jsem řešení a na nějakém německém fóru našel radu - vyměnit triak BT137. Relé pro reverzi chodu prý neodchází. Triak jsem vyměnil ale motor stále nejede.
Motor nevypadá jako spálený, není cítit spáleninou, točí se v pohodě, pohledem na něm není nic podezřelého. Mohu ho vyzkoušet přímo na 220V ze sítě? Jak je zapojený konektor?
Relátko vypadá netknutě a také ta deska nevypadá jako po přetížení nějakého obvodu vysokým proudem, ale motor se po namotání zbytků z řemenů musel zcela jistě zastavit pod proudem.
Také se mi podařilo dostat do servisního menu - na chvilku se rozsvítí všechny položky na displeji, a zobrazí se 2E - asi chybové hlášení, zatím se mi ho nepodařilo rozšifrovat.
Můžete poradit jak vyzkoušet samotný motor (45€ je trochu moc, to už koupím novou pekárnu) a případně kde hledat chybu?
Děkuji