OSCILOSKOP C1-94

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SMITH

OSCILOSKOP C1-94

#1 Příspěvek od SMITH »

Mám tento osciloskop a irituje ma na ňom táto vlastnosť : Po prepnutí vertikálu posune lúč .Na niektorých roszahoch az o dielik. :cry: Samozrejme , že mi to robí vstupný delič.
Nenastavoval to niekdo ? Ak ano , ako . Je tam vstupná kompenzacia a nechcem si laborovaním úplne rozhasiť osciloskop. :wink:
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Hill
Administrátor

duvod?

#2 Příspěvek od Hill »

Pokud při přepnutí rozsahu "ulítne" paprsek, znamená to, že děličem teče stejnosměrný proud. Napřed bych šel po jeho zdroji - obvykle se tam dostává ze vstupu zesilovače. Za zbytek může pan Ohm.
brtnik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od brtnik »

Na osciloskopu jsou pro tento případ kompenzační trimry (přístupné z vnějšku přes gumové průchodky v boční stěně). Postup kompenzace je popsaný v manuálu. Nemám jej teď po ruce, kdybys potřeboval, naskenuji a pošlu (umíš-li ještě azbuku...).
SMITH

#4 Příspěvek od SMITH »

Ďakujem za odpovede, z ruštiny som maturoval ,tak snaď si eŠte na niečo spomeniem. Manual mám .
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Tuto závadu jsem řešil u dvou jiných rusů, pokud se paprsek oddaluje ze správné polohy tím víc, čím větší zisk je nastaven, tak buď je nabořen vstupní trand - nebo oba z difer. dvojice, nebo je špatně vyvážena DC symetrie. U jednho mi nezbylo než pomocí trimru a velkého odporu infekovat proud do emitoru - byl tam nějaký hybrid s 4 tranzistory a nic jiného nepomohlo, bohužel se hybrid nedal sehnat :(
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“