Grafika Nvidia GeForce 9500GT na W XP 32
Moderátor: Moderátoři
Grafika Nvidia GeForce 9500GT na W XP 32
Grafárna má jen DVI-I konektory. Přes redukci na VGA mi v jednom DVI konektoru jede na driver, co byl v XP. Na druhým DVI konektoru analog nejde.
Když připojím HDMI monitor přes redukční kabel DVI na HDMI, tak monitor píše "žádnej signál".
Redukční kabel jsem zkoušel, mezi DVI výstupem v jiným PC s W7/32 s Nvidia GTX 750Ti a HDMI monitorem, maká správně. To on základní driver, co je v XP neumí DVI ale jen VGA?
Asi jo, podařilo se mi pro 9500GT nalýzt Nvidia GeForce Graphics Driver 335.23 for Windows XP 32-bit a DVI se rozjelo.
Myslel jsem si, že na druhým monitoru připojeným na druhej DVI konektor by mělo být stejně jako na GTX 750Ti "pokračování pracovní plochy" ale není tam naprosto nic ani na analogu ani na digitálu.
Pokud ale přepojím kabel DVI nebo redukci na VGA z prvního DVI konektoru na druhej, tak se výstup jak v analogu, tak v digitálu přestěhuje.
Taže závěrečnej dotaz: XP Home neuměly "prodlouženou pracovní plochu" na dvou monitorech a nebo to nepodporuje staženej driver?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jinak už jsem to tu někde psal, že tyhle karty mi všechny pomřely na přehřívání. Ale byly to verze s pasivním chladičem.
Prolejzal jsem celý nastavení Nvidia ale nikde jsem nenašel zapnutí druhýho monitoru. Předpokládám, že by to mělo někde nabízet monitor 1 a monitor 2 ale bohužel, stále jen jeden. Myslel jsem si, že na jeden monitor hodím v Cadu vlastní výkres a do druhýho kreslící nástroje. No v nejhorším to oželím.
Ta moje karta je s větrákem tak snad přežije.
Driver vypadá správně, vypisuje že je pro 9500.
Teď jsem vyzkoušel jiný PC s Nvidia GT440. Základní monitor VGA. Po připojení druhýho monitoru do DVI nebo HDMI konektoru se hned v "Nastavení Nvidia" identifikuje druhej monitor a naskočí na něm modrá prodloužená pracovní plocha.
Na 9500 to bohužel takhle nemaká. Zítra ještě jednou projedu nastavení a pak na to kašlu.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Inak to nastavenie sa dá spraviť na dvoch miestach: v nastaveniach zobrazenia windows, a v samotnom ovládacom paneli ku grafike. Niekedy sa to trochu bije, treba sa s tým pohrať.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Samozřejmě, že bylo. Ta karta umí i akcelerovat h.264. Měl jsem ji připojenou jedním výstupem přes DVI do Dellu 1920*1200 a druhým přes redukci na HDMI do TV, takže to jde. Když najdu správný disk s XP, tak to večer můžu otestovat, teď mi tahle karta ještě jede pod linuxem...Celeron píše:Uvědomuješ si, že ta Nvidia 9500 je konstrukce někdy z roku 2005-2007? Pochybuju, že v tý době už bylo Full HD na světě. Na netu píšou, že formát byl sjednocený až v roce 2008.
Jinak na ten ovladač pozor. Občas se stane, že XP sice hlásí správně Nvidia kartu, ale jede to na vykuchaný driver, který nic neumí a který XP kdysi dokázaly stáhnout přes MS. Proto doporučuju stáhnout znova ten z NVidie a dát čistou instalaci driveru (je tam zaškrtávátko).
Jinak fullHD přes DVI s jistým omezením uměla už řada 5000 a od řady 6000 to umělo 2xHD, ovšem bez akcelerace h.264. Ta se objevila až s řadou 8000.
Dal jsem vyhledávání aktualizací a žádnou novějši to na webu Nvidia nenašlo.
Maximálku mi to nabízí pro TV 1080P,1920x1080 nativ
a pro PC 1680x1050. S tím nejvyšším rozlišením je vše na 24" příšerně hnidoidní, jedu na 1280x960.