Samsung UE 43 RU 7172 - kde najdu radiové kanály ?

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

Samsung UE 43 RU 7172 - kde najdu radiové kanály ?

#1 Příspěvek od dvorak »

Chtěl jsem si poslechnout nějaké radio u mého samsungu, ale po přepnutí do režimu radio jsem tam našel pouze radio Progres. Jak najdu ostatní ? Myslím v pásmu DVB-T2.Děkuji.
Syron

#2 Příspěvek od Syron »

Nejsem si jistý, jestli na T2 nějaká rádia jsou. Zkus se podívat na Parabolu, v kterém MPX jsou rádia, a která. Proč by jedno rádio (Progres) šlo, a ostatní ne. Není to Proglas? Mimochodem, já jsem nikdy rádio Progres ještě nenaladil.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

warp

#4 Příspěvek od warp »

Rádia jsou v MPX11/21 - stanice ČRo, potom je Proglas. V původních regionálních je Český impuls a Dechovka
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Vláďo, nemáš tam před laděním aktivní filtr "jen TV programy"?
Ale příležitostně mi budeš muset vysvětlit, jak to, že tam ta rádia nemáš.
Mám teda Samsunga 40UE6... a při každém ladění mi naskládá rádia od první pozice, pak následují TV programy, Proglas a pak zbytek televizí. Podle LCN jen změní pořadí programů, ale rádia nevytřídí někam na konec seznamu nebo do vedlejšího šuplíku, což umí i ten nejpitomější settopbox.
Skutečnost, že po automatické aktualizaci programů v multiplexech HEVC se Samsung zblázní, zobrazuje symbol rádia místo obrazu, zatímco zvuk jde, programy v DVB-T jsou i s obrazem, je celkem prkotina. Stačí restart vytažením ze sítě a půlminutovým čekáním. Pak už zase TVP funguje normálně. Dva jsem takto restartoval sám, další dva jsem "opravil" po telefonu. Typicky k tomu došlo po 18 měsících provozu.
Strávil jsem několik hodin zkošením různých nastavení, prostě automatickou aktualizaci programů nemůžu nechat zapnutou, jinak nevím, jestli zítra jedničkou zapnu TV nebo rádio, natož, na které pozici bude který program. Když si zapnu filtr na třídění kanálů, menu zešedne a nedovolí mi přestěhovat TV programy od jedničky. To aspoň u sedmičkové řady funguje.
Po každém přeladění to tedy řeším programem ChanSort a přenosem seznamu kanálů na flešce. To je aspoň za pár minut hotové, nemusím ždímat hodinu tlačítka na DO. Dělá mi to i po poslední aktualizaci firmware z předminulého týdne, takže tohle soudruzi od Samsungu jednou prokoučovali a už to neřeší.
dvorak

#6 Příspěvek od dvorak »

Zkusil jsem televizi znovu jako naladit - projel jsem k 24,26 a 28 a radia naběhly. Takže se omlouvám, opět jsem zazmatkoval.

Mám tyto radia - Radiožurnál, CRo-Dur, CRo-Dvojka, CRo-Jazz, CRo-Plus,
CRo-Radio junior, CRo-Radio Wave, CR-Vltava, Proglas.
Syron

#7 Příspěvek od Syron »

Takže vlastně ta rádia jsou opět v MPX České televize, stejně jako u DVBT. A kde máš ten Progres?
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

dvorak

#9 Příspěvek od dvorak »

Syron píše:Takže vlastně ta rádia jsou opět v MPX České televize, stejně jako u DVBT. A kde máš ten Progres?

Sorry, myslel jsem samozřejmě Proglas, ten tam je.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“