Samsung UE 43 RU 7172 - kde najdu radiové kanály ?
Moderátor: Moderátoři
Samsung UE 43 RU 7172 - kde najdu radiové kanály ?
Ale příležitostně mi budeš muset vysvětlit, jak to, že tam ta rádia nemáš.
Mám teda Samsunga 40UE6... a při každém ladění mi naskládá rádia od první pozice, pak následují TV programy, Proglas a pak zbytek televizí. Podle LCN jen změní pořadí programů, ale rádia nevytřídí někam na konec seznamu nebo do vedlejšího šuplíku, což umí i ten nejpitomější settopbox.
Skutečnost, že po automatické aktualizaci programů v multiplexech HEVC se Samsung zblázní, zobrazuje symbol rádia místo obrazu, zatímco zvuk jde, programy v DVB-T jsou i s obrazem, je celkem prkotina. Stačí restart vytažením ze sítě a půlminutovým čekáním. Pak už zase TVP funguje normálně. Dva jsem takto restartoval sám, další dva jsem "opravil" po telefonu. Typicky k tomu došlo po 18 měsících provozu.
Strávil jsem několik hodin zkošením různých nastavení, prostě automatickou aktualizaci programů nemůžu nechat zapnutou, jinak nevím, jestli zítra jedničkou zapnu TV nebo rádio, natož, na které pozici bude který program. Když si zapnu filtr na třídění kanálů, menu zešedne a nedovolí mi přestěhovat TV programy od jedničky. To aspoň u sedmičkové řady funguje.
Po každém přeladění to tedy řeším programem ChanSort a přenosem seznamu kanálů na flešce. To je aspoň za pár minut hotové, nemusím ždímat hodinu tlačítka na DO. Dělá mi to i po poslední aktualizaci firmware z předminulého týdne, takže tohle soudruzi od Samsungu jednou prokoučovali a už to neřeší.