Desinfekce vody pomoci UV LED
Moderátor: Moderátoři
Desinfekce vody pomoci UV LED
Mate nekdo praktickou zkusenost jestli by pomohlo dat nad nadrz par LED pasku s UV ledkami z ebay? Nebo je to kravina. Mechanicke cisteni nadrze neni uplne snadne a nejakou chemii bych tam sypat nechtel, vhledem k tomu ze to pak dychaji lidi.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Artaban001
Myslel jsem neco takoveho https://www.ebay.com/itm/LED-UV-Sterili ... SwfDVeoVjn
Jestli je to jen z tvrde vody, pak by to asi nemelo nicemu vadit, ale stejne se mi to moc nelibi. Destovku bohuzel nemam a obavam se, ze z pohledu biologicke nezavadnosti na to moc dobre nebude. Zvlhcovac dostane do vzduchu cca 60l za den, z destilkou bych prisel na buben
Z ozonu by asi taky nebyli lidi v okoli zvlhcovace moc odvazani.
Zkus si ho někde pučit a vyzkoušet. Možná se dají i sehnat náhradní výbojky.
Ale laciná záležitost to nebude.
Asi by stačilo, kdyby sterilizace běžela jen chvilku denně.
Ten sliz bude určitě organického původu, anorganické usazeniny z tvrdé vody vypadají jinak.
Tu vidim problem, ako "oziarit" vodu a pritom nesvietit na plastove diely zvlhcovaca a von do miestnosti. Snad jedine cerpat vodu cez bazenovy sterilizator.
Termite, tak si udělej zvlhčovák sám.
Měřilo to proud do jedný elektrody a napouštěcím elektroventilem to regulovalo výšku zalití elektrod, tedy proud a tím množství páry. Musel tam být ale i vypouštěcí elektroventil, kterej vždy po asi hodině vypustil vodu jako prevenci proti vodnímu kamení a pak se napustila nová a znova. Dokázalo to na sále 16 x 16 x 4,5 m za hodinu zvýšit vlhkost o 50%. Na plnej kotel (co udržel 3F jistič elektrod 20A/B) z toho ventilátor přímo valil mraky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!